duminică, aprilie 21, 2024

Turcia: O aplicație de stat poate identifica pe oricine după fotografie

Ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu a folosit pe telefonul său o aplicație dezvoltată de stat, care îi poate identifica o persoană după o fotografie, conform Turkish Minutes.

Süleyman Soylu a fost, pe 7 mai, invitat pe celebrul canal de youtube de tehnologie Shiftdelete. Fondatorul platformei a făcut un tur al Istanbulului cu „automobilul național” TOGG folosit de Soylu și a examinat telefonul lui Soylu ca parte a programului.

Soylu a explicat aplicațiile speciale dezvoltate de Ministerul de Interne și a demonstrat cum au folosit o aplicație dezvoltată de stat numită „KİM”, care înseamnă CINE. A făcut o fotografie a gazdei programului cu aplicația, iar toate informațiile despre el au fost afișate pe ecranul telefonului său în câteva secunde.

Statul turc colectează date biometrice despre cetățenii săi, mai ales de la dezvoltarea noilor cărți de identitate în 2017. În timpul cererii pentru noile cărți de identitate, fiecare cetățean își prezintă fotografia biometrică și amprentele la oficiile stării civile.

Soylu s-a confruntat cu critici în trecut după ce fotografiile sale cu suspecți de infracțiuni au circulat pe rețelele de socializare, în care s-a apărat susținând că nu-i cunoaște pe indivizii din fotografii.

Numele lui Soylu este adesea adus pe ordinea de zi cu fotografii realizate cu persoane implicate în infracțiuni, de la suspecți de droguri la suspecți de fraudă. Unii dintre ei au fost fotografiați în camera lui de birou. Soylu s-a apărat declarând că nu cunoaște persoanele cu care și-a făcut fotografiile.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.