marți, mai 9, 2023

Turcia: O aplicație de stat poate identifica pe oricine după fotografie

Ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu a folosit pe telefonul său o aplicație dezvoltată de stat, care îi poate identifica o persoană după o fotografie, conform Turkish Minutes.

Süleyman Soylu a fost, pe 7 mai, invitat pe celebrul canal de youtube de tehnologie Shiftdelete. Fondatorul platformei a făcut un tur al Istanbulului cu „automobilul național” TOGG folosit de Soylu și a examinat telefonul lui Soylu ca parte a programului.

Soylu a explicat aplicațiile speciale dezvoltate de Ministerul de Interne și a demonstrat cum au folosit o aplicație dezvoltată de stat numită „KİM”, care înseamnă CINE. A făcut o fotografie a gazdei programului cu aplicația, iar toate informațiile despre el au fost afișate pe ecranul telefonului său în câteva secunde.

Statul turc colectează date biometrice despre cetățenii săi, mai ales de la dezvoltarea noilor cărți de identitate în 2017. În timpul cererii pentru noile cărți de identitate, fiecare cetățean își prezintă fotografia biometrică și amprentele la oficiile stării civile.

Soylu s-a confruntat cu critici în trecut după ce fotografiile sale cu suspecți de infracțiuni au circulat pe rețelele de socializare, în care s-a apărat susținând că nu-i cunoaște pe indivizii din fotografii.

Numele lui Soylu este adesea adus pe ordinea de zi cu fotografii realizate cu persoane implicate în infracțiuni, de la suspecți de droguri la suspecți de fraudă. Unii dintre ei au fost fotografiați în camera lui de birou. Soylu s-a apărat declarând că nu cunoaște persoanele cu care și-a făcut fotografiile.

Turcia: 21 de femei victime ale femicidului în aprilie

Majoritatea femeilor au fost ucise de o rudă apropiată masculină, cum ar fi soț, tată, fiu sau rudă. Potrivit platformei, nouă femei au fost ucise de soți, una de un fost soț, una de un fost partener, două de rude, una de un tată, trei de fii și trei de cunoscuți.

Mii de oameni la mitingul lui Kılıçdaroğlu din Van: „De parcă Demirtaş ar fi aici”

Candidatul la președinție al principalului bloc de opoziție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a organizat, alături de primarul Istanbulul, Ekrem İmamoğlu, pe 2 mai un mare miting în provincia estică Van, ca parte a campaniei sale electorale pentru alegerile din 14 mai.

Turcia: O aplicație de stat poate identifica pe oricine după fotografie

Süleyman Soylu a fost, pe 7 mai, invitat pe celebrul canal de youtube de tehnologie Shiftdelete. Fondatorul platformei a făcut un tur al Istanbulului cu „automobilul național” TOGG folosit de Soylu și a examinat telefonul lui Soylu ca parte a programului.

Incident cutremurător în Istanbul! Cântăreț de stradă înjunghiat mortal pentru că a refuzat să cânte o melodie

Aymaz, care ar fi fost înjunghiat în inimă de Caymaz, a căzut în Marea Marmara, în timpul altercației. Artistul a fost scos de privitori și dus de urgență la un spital din apropiere, unde a fost declarat decedat.

Dezvăluiri: Cum a făcut Erdogan 1 miliard de dolari cu o licitație pentru aeroportul din Antalya?

Ali Yeşildağ, un membru al familiei Yeşildağ, cunoscută drept cea mai apropiată familie de Tayyip Erdoğan, a început să facă dezvăluirile și a anunțat că va publica o serie de videoclipuri.

DIASPORA: Buletine de vot nedeschise ștampilate în favoarea partidului lui Erdogan

„Un oficial al urnei a scris din Australia și a trimis fotografia. În 720 de buletine de vot deschise, sigiliul a fost ștampilat pentru un partid. Un funcționar a văzut asta și a înregistrat (incidentul). Verificați-vă buletinele de vot înainte de a intra în cabina (electorală).”, scrie jurnalistul.

Kılıçdaroğlu avertisment către turci! „Când câștigăm, în noaptea alegerilor, nimeni să nu iasă în stradă”

„Când vom câștiga în noaptea alegerilor, toți cetățenii noștri ar trebui să stea în casă în loc să se bucure pe străzi. Unii oameni ar putea stârni necazuri, unii oameni pot fi provocați, elemente armate pot ieși în stradă.”, susține politicianul.

Centrala Akkuyu, inaugurată de Erdogan și condusă de ruși. NU are oficiali turci în administrație

„Este de remarcat faptul că nu există niciun oficial turc în Consiliul de Administrație al Companiei Nucleare Akkuyu.”, conform Haber Report.