miercuri, mai 29, 2024

Băiat de 16 ani a atacat autobuzul lui Kılıçdaroğlu:„Acest copil este fiul Turciei. Alegerile sunt temporare.”

Un copil de 16 ani a aruncat cu o piatră în autobuzul electoral al candidatului la președinție al principalului bloc de opoziție Nation Alliance și lider al Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, după ce s-a adresat cetățenilor la un miting electoral din provincia de nord-vest, Sakarya, conform Gazete Duvar.

Atacul a avut loc în timp ce Kılıçdaroğlu părăsea zona de miting. Polițiștii l-au reținut pe copilul care a aruncat cu piatra care a spart geamul autobuzului.

După ce s-a aflat că persoana care a aruncat cu piatra în autobuz era un copil de 16 ani, Kılıçdaroğlu nu a depus plângere penală cu privire la incident, iar copilul a fost eliberat.

„Lasă ca identitatea fiului nostru să nu fie dezvăluită în niciun fel și sprijin legal ar trebui acordat familiei. Acest copil este fiul Turciei. Alegeri sunt temporare, este cea mai importantă problemă a noastră ca copilul să nu fie rănit. Problema principală nu este actul pe care l-a făcut copilul, ci cei care folosesc un copil pentru o astfel de provocare.”, afirmă Kılıçdaroğlu.

Măsura a venit după ce un grup de ultra-naționaliști a aruncat cu pietre în autobuzul electoral al primarului Istanbulului și al candidatului la vicepreședinție, Ekrem İmamoğlu, în timpul unui miting din provincia estică Erzurum, pe 7 mai.

Directorii Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) de guvernământ, inclusiv președintele Recep Tayyip Erdoğan, l-au acuzat pe primarul Istanbulului că a provocat atacul împotriva sa.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.