Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792
duminică, iunie 4, 2023

Dezvăluirile șocante continuă! Erdogan suferă de epilpsie

Ali Yeşildağ, membru al familiei cunoscută drept cea mai apropiată de Erdoğan, a făcut dezvăluiri despre starea de sănătate a președintelui turc, conform Turkish Minutes.

Jurnalistul de investigație, Cevheri Güven a publicat cel de-al cincilea videoclip dintr-o serie așteptată de șapte cu declarațiile lui Ali Yeşildağ, dând o potențială lovitură administrației lui Erdogan cu doar câteva zile înainte de alegerile de duminică.

Ali Yeşildağ din influenta familie Yeşildağ și un fost asociat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan a confirmat că președintele suferă de epilepsie, susținând că cei care cunosc acest secret bine păzit au profitat personal de generozitatea lui Erdogan.

Yeşildağ, povestind experiențele sale cu Erdoğan în timpul ce a acesta fost în închisoara  Pınarhisar în 1999. Frate lui, Hasan Yeşildağ a fost garda de corp a lui Erdoğan în închisoare și s-a asigurat personal de nevoile, inclusiv cărți și alte lucruri esențiale.

Erdogan are nevoie de însoțitor

Potrivit lui Yeşildağ, epilepsia lui Erdogan a avut o influenţă semnificativă atât asupra deciziilor sale personale, cât şi asupra deciziilor sale politice. Acesta susține că Erdoğan are nevoie de un însoțitor care să cunoască starea sa în orice moment, ceea ce influențează alegerea închisorii Pınarhisar pentru celulele sale de două persoane.

Yeşildağ mai susține că secretarul privat al lui Erdoğan, Hasan Dağcı, este homosexual și și-a menținut poziția pentru că știa de boala lui Erdoğan.

Șofer ajuns parlamentar

Yeşildağ sugerează, de asemenea, că deputatul Ahmet Hamdi Çamlı din AKP și nepotul său, Ali Erdoğan, care se numără printre puținii cunoscători ai secretului de sănătate al lui Erdogan, au obținut beneficii pentru că știau acest lucru.

Çamlı, fost șoferul lui Erdoğan, a stârnit controverse când a fost numit candidat parlamentar la alegerile din 2015.

Yeşildağ critică folosirea frecventă de către Erdoğan a limbajului brut, atribuind temperamentul său volatil stării sale medicale. 

Erdogan nu a fost prezent la înmormântarea Reginei Angliei 

Yeşildağ mai susține că absența lui Erdogan de la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a s-a datorat reticenței sale de a călători fără un însoțitor care știa de starea sa, având în vedere protocolul care cere liderilor mondiali să călătorească singuri.

Videoclipul se încheie cu afirmația lui Yeșildağ că Erdoğan a căutat tratament pentru epilepsie la reședința elvețiană a lui Hasan Yeşildağ, subliniind relația complexă dintre cei doi bărbați.

Familia Yeşildağ are o relaţie de lungă durată cu Erdoğan. Cafeneaua Etiler Ulus a familiei este cunoscută ca un loc de întâlnire popular pentru guvernul AKP și birocrația de stat, precum și pentru familia Erdoğan.

Lansată în perioada premergătoare alegerilor parlamentare și prezidențiale de duminică, seria video ar putea destabiliza administrația lui Erdogan, care este deja supusă unei crize economice și a inflației ridicate.

Videoclipurile anterioare au aprins discursul public, pretinzând corupție și activități ilicite care implică președintele Erdogan și cercul său apropiat, inclusiv pretenții conform cărora președintele a acumulat o avere personală de câteva sute de miliarde de dolari prin mijloace ilicite.

Suedia a îndeplinit condițiile Turciei pentru a intra în NATO. Iată noua lege împotrivaterorismului

„Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a terorismului pe 1 iunie, respectăm ultima parte a acordului nostru cu Turcia”, scrie oficial.

Ionuț Cojocaru despre alegerile din Turcia: „Regimurile politice nu s-au schimbat prin alegeri, ci prin lovituri de stat sau prin revoluții.”

Alegerile din Turcia, care au fost considerate cele mai importante alegerile din 2023, au luat sfârșit. Erdogan, cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% continuându-şi guvernarea de peste 20 de ani. Însă, întrebările legate despre viitorul Turciei continuă.

Istanbul: 37 de persoane deținute la comemorarea protestelor Gezi Park

Membrii TKP au mărșăluit pe strada Istiklal și s-au confruntat cu intervenția poliției violentă a poliției în primele minute ale protestului.

Rata de respingere a vizelor Schengen a Turciei  de cinci ori mai mare decât a Rusiei

Turcia, al doilea cel mai mare solicitant de vize Schengen după Rusia, se confruntă cu o rată de respingere de aproape cinci ori mai mare decât cea a Rusiei.

Turcia: Faimosul politician închis după gratii anunţă că se retrage din politică

„Îmi cer scuze sincer pentru că nu am putut să fac o politică care merită poporul nostru. Promit că voi corecta aceste deficiențe cu eforturile mele în practică. În timp ce voi continua lupta din închisoare, am renunțat la politica activă în acest stadiu”, susține Demirtaș.

Planul lui Erdogan de a salva economia Turciei. Îl vrea înapoi pe fostul Ministru de Finanțe

După ce a prezidat o ședință finală a vechiului său cabinet pe 31 mai, Erdoğan va anunța noi roluri ministeriale până pe 3 iunie. Noul cabinet este aproape sigur că va include purtătorul de cuvânt al lui İbrahim Kalın și șeful serviciilor de informații Hakan Fidan.

Ce va face Erdogan în continuare? POLITICO: Lira este vulnerabila

O întrebare și mai importantă este dacă Erdogan va reveni la politici economice mai ortodoxe sau va continua cu combinația actuală de cheltuieli mari și rezistență la creșterea ratelor dobânzii. Mulți economiști spun că această combinație este nesustenabilă și riscă o criză în urma alegerilor, lira fiind vulnerabilă la atac.

Lira turcească a scăzut la un nivel record după victoria lui Erdogan

Erdogan s-a impus, în ciuda anilor de tulburări economice. Cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% la 47,8% împotriva lui Kemal Kilicdaroglu, continundu-și guvernarea de peste 20 de ani.