duminică, februarie 25, 2024

Erdoğan îi avertizează pe turci:„Imperialiștii numără zilele pentru a ne face ceea ce au făcut Siriei”

Președintele turc, Erdoğan a avertizat susținătorii cu privire la o posibilă pierdere a alegerilor, conform Gazete Duvar.

Președintele turc și liderul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), Recep Tayyip Erdogan, care candidează pentru a treia oară pentru această funcție, a organizat un miting electoral în provincia de sud-est Mardin, pe 10 mai.

Erdoğan le-a cerut susținătorilor săi să-i convingă pe alegătorii indeciși din familiile lor și i-a avertizat cu privire la o posibilă pierdere a alegerilor.

„Dacă vreunul dintre rudele, soții și prietenii tăi este încă nehotărât până în ziua alegerilor, să-i convingeți să ne voteze și să-i duceți la urne. Să nu avem un accident duminică. În rest, organizațiile teroriste și interesele așteaptă toate. Vedeți imperialiștii numărând zilele pentru a ne face ceea ce au făcut Siriei”, susține Erdogan în timpul mitingului.

Erdogan a acuzat încă o dată principala opoziție că are legături cu teroriștii.

„Cei care au legături cu terorismul nu au nicio legătură cu națiunea noastră. Cei care au o alianță cu terorismul nu pot avea o alianță cu națiunea. Nu vom lăsa acest Partid Democrat Popular (HDP) și susținătorii săi să ne împartă țara.”

„Pentru ei (opoziția), cel mai acceptabil turc este cel care își servește propriile ambiții. Cel mai acceptabil kurd este cel care le este sclav. Cel mai acceptabil arab este cel care le dă toate resursele”, afirmă Erdoğan.

Criza economică

„Urmărim îndeaproape volatilitatea cauzată de fluctuațiile economiei (în Turcia), în special în ceea ce privește prețurile la alimente și chiriile. Căutăm soluția acestora în resursele proprii ale țării noastre, nu cerșind împrumuturi de la Londra precum Bye Bye Kemal”, făcând referință la Kılıçdaroğlu.

După ce Erdoğan l-a numit „Bay Kemal” („domnul Kemal”) pe Kemal Kılıçdaroğlu, acesta a început să se autointituleze și el însuși „Bay Kemal”.

Ca răspuns, Erdoğan a folosit de mai multe ori porecla „Bye Bye Kemal” pentru Kılıçdaroğlu.

LGBT nu se poate înfiltra în AKP

„Ce face masa coaliției (principala opoziție)? Promite să elibereze membrii organizațiilor teroriste din închisori. Promite că îi va angaja pe susținătorii organizației teroriste, pe care am expulzat-o, la stat. Mai rău, promite să ne lase copiii în ghearele perverșilor LGBT. Poate LGBT să se infiltreze în AKP, în Partidul Mișcării Naționaliste (MHP) sau în Alianța Populară?”, afirmă Erdogan.

Turcia va organiza alegeri parlamentare și prezidențiale pe 14 mai. Unele sondaje sugerau că Kılıçdaroğlu ar putea să-l învingă pe rivalul său, președintele Recep Tayyip Erdoğan, pe fondul inflație și a crizei economice.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.