miercuri, iulie 10, 2024

Sondaje: Diferența dintre Kılıçdaroğlu și Erdoğan este de 5,6 puncte

Ultimele sondaje indică o diferență de 5,6 puncte între președinte tur, Recep Tayyip Erdogan și liderul opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, conform Gazete Duvar.

49,3% din voturi merg către candidatul la președinția a principalului bloc al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a primit doar 43,7%, conform sondajului realizat de KONDA Research Company, efectuat față în față cu 3.480 de persoane din 35 de provincii.

Pe de altă parte, 4,8% au spus că vor vota pentru candidatul de extremă-dreapta ATA Alliance, Sinan Ogan, în timp ce 2,2% au spus că liderul Partidului Homeland, Muharrem İnce,

Sondaj efectuat înainte de retragere

Acest sondaj a fost realizat înainte ca İnce să se retragă din cursa prezidențială pe 11 mai. Majoritatea susținătorilor săi sunt așteptați să voteze pe Kemal Kılıçdaroğlu dacă vor merge la vot.

Sondajul a fost realizat și înainte de atacul fizic împotriva candidatului la vicepreședinție al Alianței Națiunilor și mitingul primarului din Istanbul, Ekrem İmamoğlu de la Erzurum, din 7 mai.

După repartizarea proporțională a 11,5% alegători și 2,2% alegători care au declarat că nu vor vota la alegerile parlamentare, Alianța Populară aflată la guvernare a primit 44%, Alianța Națiunii a lui Kılıçdaroğlu a primit 39,9% și Alianța Muncii și Libertății 12,3%.

2018: Erdogan a fost ales cu 53,4 la sută

La alegerile prezidențiale din 24 iunie 2018, candidatul Alianței Populare, Erdoğan a fost ales președinte în primul tur cu 52,4% din voturi. Candidatul İnce au primit 30,8 la sută din voturi, Selahattin Demirtaș 8,3 la sută, Meral Akşener 7,4 la sută și Temel Karamollaoğlu 0,9 la sută.

Faimosul fotbalist, Merih Demiral, suspendat 2 meciuri după gestul controversat de la meciul cu Austria

Comisia de Disciplină a UEFA a suspendat două meciuri fotbalistului național Merih Demiral, care a făcut semnul lupului cenuși după ce a marcat golul în meciul Austria-Turcia,

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Istanbul: Costurile vieții a ajuns la aproape patru salarii minime

Acest lucru a fost echivalent cu 3,7 salarii minime (17.002 lire), costul mediu al vieții a crescând cu 2.000 de lire față de luna trecută. 

Turcia: Cel puțin 205 de femei au fost ucise în prima jumătate a anului 2024

Cel puțin 205 femei au murit în acte de violență domestică în primele șase luni ale anului 2024, în timp ce alte 117 au murit în circumstanțe suspecte în aceeași perioadă, potrivit unei platforme de monitorizare a violenței domestice în Turcia.