vineri, mai 12, 2023

Sondaje: Diferența dintre Kılıçdaroğlu și Erdoğan este de 5,6 puncte

Ultimele sondaje indică o diferență de 5,6 puncte între președinte tur, Recep Tayyip Erdogan și liderul opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, conform Gazete Duvar.

49,3% din voturi merg către candidatul la președinția a principalului bloc al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a primit doar 43,7%, conform sondajului realizat de KONDA Research Company, efectuat față în față cu 3.480 de persoane din 35 de provincii.

Pe de altă parte, 4,8% au spus că vor vota pentru candidatul de extremă-dreapta ATA Alliance, Sinan Ogan, în timp ce 2,2% au spus că liderul Partidului Homeland, Muharrem İnce,

Sondaj efectuat înainte de retragere

Acest sondaj a fost realizat înainte ca İnce să se retragă din cursa prezidențială pe 11 mai. Majoritatea susținătorilor săi sunt așteptați să voteze pe Kemal Kılıçdaroğlu dacă vor merge la vot.

Sondajul a fost realizat și înainte de atacul fizic împotriva candidatului la vicepreședinție al Alianței Națiunilor și mitingul primarului din Istanbul, Ekrem İmamoğlu de la Erzurum, din 7 mai.

După repartizarea proporțională a 11,5% alegători și 2,2% alegători care au declarat că nu vor vota la alegerile parlamentare, Alianța Populară aflată la guvernare a primit 44%, Alianța Națiunii a lui Kılıçdaroğlu a primit 39,9% și Alianța Muncii și Libertății 12,3%.

2018: Erdogan a fost ales cu 53,4 la sută

La alegerile prezidențiale din 24 iunie 2018, candidatul Alianței Populare, Erdoğan a fost ales președinte în primul tur cu 52,4% din voturi. Candidatul İnce au primit 30,8 la sută din voturi, Selahattin Demirtaș 8,3 la sută, Meral Akşener 7,4 la sută și Temel Karamollaoğlu 0,9 la sută.

DIASPORA: Buletine de vot nedeschise ștampilate în favoarea partidului lui Erdogan

„Un oficial al urnei a scris din Australia și a trimis fotografia. În 720 de buletine de vot deschise, sigiliul a fost ștampilat pentru un partid. Un funcționar a văzut asta și a înregistrat (incidentul). Verificați-vă buletinele de vot înainte de a intra în cabina (electorală).”, scrie jurnalistul.

Dezvăluiri: Cum a făcut Erdogan 1 miliard de dolari cu o licitație pentru aeroportul din Antalya?

Ali Yeşildağ, un membru al familiei Yeşildağ, cunoscută drept cea mai apropiată familie de Tayyip Erdoğan, a început să facă dezvăluirile și a anunțat că va publica o serie de videoclipuri.

Erdoğan îi avertizează pe turci:„Imperialiștii numără zilele pentru a ne face ceea ce au făcut Siriei”

Președintele turc și liderul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), Recep Tayyip Erdogan, care candidează pentru a treia oară pentru această funcție, a organizat un miting electoral în provincia de sud-est Mardin, pe 10 mai.

Turcia: O aplicație de stat poate identifica pe oricine după fotografie

Süleyman Soylu a fost, pe 7 mai, invitat pe celebrul canal de youtube de tehnologie Shiftdelete. Fondatorul platformei a făcut un tur al Istanbulului cu „automobilul național” TOGG folosit de Soylu și a examinat telefonul lui Soylu ca parte a programului.

Băiat de 16 ani a atacat autobuzul lui Kılıçdaroğlu:„Acest copil este fiul Turciei. Alegerile sunt temporare.”

Atacul a avut loc în timp ce Kılıçdaroğlu părăsea zona de miting. Polițiștii l-au reținut pe copilul care a aruncat cu piatra care a spart geamul autobuzului.

Sondaje: Diferența dintre Kılıçdaroğlu și Erdoğan este de 5,6 puncte

49,3% din voturi merg către candidatul la președinția a principalului bloc al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a primit doar 43,7%, conform sondajului realizat de KONDA Research Company, efectuat față în față cu 3.480 de persoane din 35 de provincii.

Turcia: 21 de femei victime ale femicidului în aprilie

Majoritatea femeilor au fost ucise de o rudă apropiată masculină, cum ar fi soț, tată, fiu sau rudă. Potrivit platformei, nouă femei au fost ucise de soți, una de un fost soț, una de un fost partener, două de rude, una de un tată, trei de fii și trei de cunoscuți.

Dezvăluirile șocante continuă! Erdogan suferă de epilpsie

Ali Yeşildağ din influenta familie Yeşildağ și un fost asociat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan a confirmat că președintele suferă de epilepsie, susținând că cei care cunosc acest secret bine păzit au profitat personal de generozitatea lui Erdogan.