vineri, mai 12, 2023

Kılıçdaroğlu: Rusia este în spatele scandalului sexual a lui Muharrem İnce

Principalul candidat al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, a susținut că Rusia s-a aflat în spatele scandalului sexual în care este implicat Muharrem İnce, conform Gazete Duvar.

Kılıçdaroğlu a făcut declarații în turcă, dar și în rusă,pe contul său de Twitter, după ce Muharrem İnce, unul dintre opozanții lui Erdogan, s-a retras din cursă după apariția unui presupus „sex tape”

„Dragi prieteni ruși, sunteți în spatele montajelor, comploturilor, conținuturilor Deep Fake, casetelor care au apărut ieri în această țară. Dacă vrei prietenia noastră după 15 mai (după alegeri), scoate-ți mâinile din statul turc. Suntem în continuare deschiși de cooperare și prietenie”, scrie Kılıçdaroğlu.

Avertisment către turci

În urmă cu o săptămână, Kemal Kılıçdaroğlu, a transmis un avertisment către poporul turc în timpul unui interviu live de la KRT TV,

Kilicdaroglu spus că are informații care sugerează că ar putea fi vizați pe rețelele sociale cu înregistrări video sau înregistrări vocale false.

„Ei pot face propagandă negativă schimbând sunetul și imaginile. Am aflat că au încheiat acorduri cu unii hackeri din străinătate și au făcut plăți în Bitcoin.”, afirmă Kilicdaroglu.

Anterior, Erdoğan Toprak, consilier CHP care conduce campania electorală, a spus că primesc rapoarte conform cărora Rusia intervine la alegerile din Turcia și că sunt deranjați de acest lucru.

Ce s-a întâmplat?

Muharrem Ince, unul dintre candidații cotați cu șanse mici la alegerile prezidențiale de duminică, s-a retras din cursa electorală în urma unui scandal sexual, transmite The Guardian.

Chiar dacă Ince avea în sondaje doar 10% din intenția de vot, o cifră care a scăzut chiar și până la 2%, se credea că el va juca un rol important în cazul în care principalii candidați, Erdogan și Kilicdaroglu, vor intra în turul 2.

O campanie de denigrare online a pornit împotriva lui Muharrem Ince, în vârstă de 59 de ani. Imagini trucate cu el întâlnidu-se cu femei și plimbându-se în mașini de lux au ajuns viralele pe rețelele de socializare din Turcia

Despre Muharrem Ince

Fostul profesor de fizică, al cărui nume va apărea în continuare în buletinul de vot de duminică, a candidat anterior împotriva lui Erdoğan la alegerile prezidențiale din 2018, reprezentând principalului partid de opoziție al lui Kılıçdaroğlu, CHP.

La alegerile din 2018 a strâns aproximativ 30% din voturi, dar ulterior s-a desprins de partid.

În 2023 a ajuns viral pe TikTok datorită dansului său, câștigând simpatia tinerilor care vor vota pentru prima dată .

Consiliul Suprem al Electoral (YSK) a declarată că 1 din 3 cetățeni este un alegător tânăr datorită demografică tânără a Turciei.

Turcia: 21 de femei victime ale femicidului în aprilie

Majoritatea femeilor au fost ucise de o rudă apropiată masculină, cum ar fi soț, tată, fiu sau rudă. Potrivit platformei, nouă femei au fost ucise de soți, una de un fost soț, una de un fost partener, două de rude, una de un tată, trei de fii și trei de cunoscuți.

Dezvăluiri: Cum a făcut Erdogan 1 miliard de dolari cu o licitație pentru aeroportul din Antalya?

Ali Yeşildağ, un membru al familiei Yeşildağ, cunoscută drept cea mai apropiată familie de Tayyip Erdoğan, a început să facă dezvăluirile și a anunțat că va publica o serie de videoclipuri.

Băiat de 16 ani a atacat autobuzul lui Kılıçdaroğlu:„Acest copil este fiul Turciei. Alegerile sunt temporare.”

Atacul a avut loc în timp ce Kılıçdaroğlu părăsea zona de miting. Polițiștii l-au reținut pe copilul care a aruncat cu piatra care a spart geamul autobuzului.

Kılıçdaroğlu: Rusia este în spatele scandalului sexual a lui Muharrem İnce

Kılıçdaroğlu a făcut declarații în turcă, dar și în rusă,pe contul său de Twitter, după ce Muharrem İnce, unul dintre opozanții lui Erdogan, s-a retras din cursă după apariția unui presupus "sex tape"

Dezvăluirile șocante continuă! Erdogan suferă de epilpsie

Ali Yeşildağ din influenta familie Yeşildağ și un fost asociat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan a confirmat că președintele suferă de epilepsie, susținând că cei care cunosc acest secret bine păzit au profitat personal de generozitatea lui Erdogan.

DIASPORA: Buletine de vot nedeschise ștampilate în favoarea partidului lui Erdogan

„Un oficial al urnei a scris din Australia și a trimis fotografia. În 720 de buletine de vot deschise, sigiliul a fost ștampilat pentru un partid. Un funcționar a văzut asta și a înregistrat (incidentul). Verificați-vă buletinele de vot înainte de a intra în cabina (electorală).”, scrie jurnalistul.

Sondaje: Diferența dintre Kılıçdaroğlu și Erdoğan este de 5,6 puncte

49,3% din voturi merg către candidatul la președinția a principalului bloc al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a primit doar 43,7%, conform sondajului realizat de KONDA Research Company, efectuat față în față cu 3.480 de persoane din 35 de provincii.

Turcia: O aplicație de stat poate identifica pe oricine după fotografie

Süleyman Soylu a fost, pe 7 mai, invitat pe celebrul canal de youtube de tehnologie Shiftdelete. Fondatorul platformei a făcut un tur al Istanbulului cu „automobilul național” TOGG folosit de Soylu și a examinat telefonul lui Soylu ca parte a programului.