miercuri, februarie 28, 2024

Kılıçdaroğlu: Rusia este în spatele scandalului sexual a lui Muharrem İnce

Principalul candidat al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, a susținut că Rusia s-a aflat în spatele scandalului sexual în care este implicat Muharrem İnce, conform Gazete Duvar.

Kılıçdaroğlu a făcut declarații în turcă, dar și în rusă,pe contul său de Twitter, după ce Muharrem İnce, unul dintre opozanții lui Erdogan, s-a retras din cursă după apariția unui presupus „sex tape”

„Dragi prieteni ruși, sunteți în spatele montajelor, comploturilor, conținuturilor Deep Fake, casetelor care au apărut ieri în această țară. Dacă vrei prietenia noastră după 15 mai (după alegeri), scoate-ți mâinile din statul turc. Suntem în continuare deschiși de cooperare și prietenie”, scrie Kılıçdaroğlu.

Avertisment către turci

În urmă cu o săptămână, Kemal Kılıçdaroğlu, a transmis un avertisment către poporul turc în timpul unui interviu live de la KRT TV,

Kilicdaroglu spus că are informații care sugerează că ar putea fi vizați pe rețelele sociale cu înregistrări video sau înregistrări vocale false.

„Ei pot face propagandă negativă schimbând sunetul și imaginile. Am aflat că au încheiat acorduri cu unii hackeri din străinătate și au făcut plăți în Bitcoin.”, afirmă Kilicdaroglu.

Anterior, Erdoğan Toprak, consilier CHP care conduce campania electorală, a spus că primesc rapoarte conform cărora Rusia intervine la alegerile din Turcia și că sunt deranjați de acest lucru.

Ce s-a întâmplat?

Muharrem Ince, unul dintre candidații cotați cu șanse mici la alegerile prezidențiale de duminică, s-a retras din cursa electorală în urma unui scandal sexual, transmite The Guardian.

Chiar dacă Ince avea în sondaje doar 10% din intenția de vot, o cifră care a scăzut chiar și până la 2%, se credea că el va juca un rol important în cazul în care principalii candidați, Erdogan și Kilicdaroglu, vor intra în turul 2.

O campanie de denigrare online a pornit împotriva lui Muharrem Ince, în vârstă de 59 de ani. Imagini trucate cu el întâlnidu-se cu femei și plimbându-se în mașini de lux au ajuns viralele pe rețelele de socializare din Turcia

Despre Muharrem Ince

Fostul profesor de fizică, al cărui nume va apărea în continuare în buletinul de vot de duminică, a candidat anterior împotriva lui Erdoğan la alegerile prezidențiale din 2018, reprezentând principalului partid de opoziție al lui Kılıçdaroğlu, CHP.

La alegerile din 2018 a strâns aproximativ 30% din voturi, dar ulterior s-a desprins de partid.

În 2023 a ajuns viral pe TikTok datorită dansului său, câștigând simpatia tinerilor care vor vota pentru prima dată .

Consiliul Suprem al Electoral (YSK) a declarată că 1 din 3 cetățeni este un alegător tânăr datorită demografică tânără a Turciei.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.