miercuri, februarie 28, 2024

Dezvăluiri: Cum a făcut Erdogan 1 miliard de dolari cu o licitație pentru aeroportul din Antalya?

Jurnalistul Cevheri Güven a publicat primul dintre videoclipurile care conțin confesiunile lui Ali Yeşildağ, fratele lui Hasan Yeşildağ, care este susținătorul a președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, conform Bold Medya.

Ali Yeşildağ, un membru al familiei Yeşildağ, cunoscută drept cea mai apropiată familie de Erdoğan, a început să facă dezvăluirile și a anunțat că va publica o serie de videoclipuri.

În primul videoclip, Ali Yeşildağ a explicat toate detaliile despre profitul de 1 miliard de dolari al lui Erdoğan cu o organizaţie criminală în care era implicat. 

Ali Yeşildağ a împărtășit detaliile afacerii cu aeroportul din Antalya, preluate de la Çelebi Holding printr-o serie de crime și acte frauduloase și date omului de afaceri, İbrahim Çeçen.

Declarațiile lui Ali Yeşildağ

Iată un rezumat a ceea ce a spus Ali Yeşildağ despre licitație de pe aeroportul din Antalya, în urma căreia Erdogan a furat 1 miliard de dolari:

„Prima problemă este licitația aeroportului din Antalya, din 2007. Prietenul meu, Enis este consultantul lui Çelebi Holing. Enis a spus că Çelebi Holding operează aeroportul din Antalya, iar aeroportul va fi scos din nou la licitație pentru 15 ani, dar nu au legături cu guvernul. Dacă îi sfătuiesc, îmi vor oferi 30 de milioane de dolari în schimb. «O conducem acum, dar guvernul ne exclude. Transmiteți această chestiune fratelui Tayyip.»

Am spus ok la aceasta oferta. A doua zi, șeful lui Çelebi Holding, Canan Çelebi, Enis, soția lui Enis, care este manager senior la Çelebi Holding, și cu mine, am stat în birourile lor. Am vorbit despre aceleași probleme legate de licitația aeroportului. Am spus că voi face tot posibilul.

Çelebi Holding vs Guvern: 30 de milioane pentru o licitație

Am plecat de acolo și am cercetat problema. Mucahid Arslan urmărește subiectul. Mücahid Aslan este persoana care a gestionat marile licitații în numele fratelui Tayyip. I-am explicat situația. Mücahid mi-a spus să aduc informațiile despre licitația Aeroportului Antalya din cadrul Çelebi Holding și că mă vor plăti 30 de milioane de dolari pentru asta. Acesta mi-a spus: «Nu le vom da licitația, oricum nu o vor putea obține».

Ali Yeşildağ a continuat colaborarea cu ambele părți, oferit informații lui Mucahid Arslan despre firma Çelebi Holding, care oferea 4 miliarde pentru licitație.

„Mucahid mi-a cerut să aflu despre partenerul străin al Çelebi Holding. În caietul de sarcini, era o condiție de a intra în licitație cu un partener internațional pentru a primi oferta. Am aflat că Çelebi Holding este în discuții cu unii parteneri străini, dar aceste discuții sunt false.”

Çelebi eliminat

Çelebi Holding a fost eliminată din lipsa documentelor din dosar. Ceva imposibil. Pentru că există un interes național în astfel de licitații mari. Dacă la dosar există o deficiență, comisia de licitație, ministrul de resort, sună și avertizează și se completează. Çelebi Holding a fost eliminată, au rămas doar 2 companii.

Licitația a fost anunțată. İbrahim Çeçen (IC Investment Holding) a câștigat aeroportul Antalya pentru 15 ani cu 3 miliarde de dolari. Fratele Tayyip a apărut la televizor și a spus: „De unde până unde, 3 miliarde de dolari. Nu l-am vândut, este a statului, l-am închiriat pentru 15 ani’, a spus Erdogan.

Fratele Tayyip a luat 1 miliard de dolari. Nimeni nu știe despre asta. Eu aștept să vină 30 de milioane de dolari și sunt fericit.

Ceea ce vreau să spun în acest videoclip este următorul: cea mai mare caracteristică a lui Tayyib este aceasta: Îți fură banii și te face să-l aplauzi. Fură 1 miliard de dolari din aeroport, apoi la televizor, spune, vezi tu, 3 miliarde de dolari. Ei bine, ce zici de 1 miliard de dolari pe care i-ai pus în buzunar? Nimeni nu știe asta.”, încheie Ali Yeşildağ, frate lui Hasan Yeşildağ, care a fost garda de corp a lui Erdoğan în închisoare și este cunoscut în lumea underground.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.