Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792
miercuri, iunie 7, 2023

Dezvăluiri: Cum a făcut Erdogan 1 miliard de dolari cu o licitație pentru aeroportul din Antalya?

Jurnalistul Cevheri Güven a publicat primul dintre videoclipurile care conțin confesiunile lui Ali Yeşildağ, fratele lui Hasan Yeşildağ, care este susținătorul a președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, conform Bold Medya.

Ali Yeşildağ, un membru al familiei Yeşildağ, cunoscută drept cea mai apropiată familie de Erdoğan, a început să facă dezvăluirile și a anunțat că va publica o serie de videoclipuri.

În primul videoclip, Ali Yeşildağ a explicat toate detaliile despre profitul de 1 miliard de dolari al lui Erdoğan cu o organizaţie criminală în care era implicat. 

Ali Yeşildağ a împărtășit detaliile afacerii cu aeroportul din Antalya, preluate de la Çelebi Holding printr-o serie de crime și acte frauduloase și date omului de afaceri, İbrahim Çeçen.

Declarațiile lui Ali Yeşildağ

Iată un rezumat a ceea ce a spus Ali Yeşildağ despre licitație de pe aeroportul din Antalya, în urma căreia Erdogan a furat 1 miliard de dolari:

„Prima problemă este licitația aeroportului din Antalya, din 2007. Prietenul meu, Enis este consultantul lui Çelebi Holing. Enis a spus că Çelebi Holding operează aeroportul din Antalya, iar aeroportul va fi scos din nou la licitație pentru 15 ani, dar nu au legături cu guvernul. Dacă îi sfătuiesc, îmi vor oferi 30 de milioane de dolari în schimb. «O conducem acum, dar guvernul ne exclude. Transmiteți această chestiune fratelui Tayyip.»

Am spus ok la aceasta oferta. A doua zi, șeful lui Çelebi Holding, Canan Çelebi, Enis, soția lui Enis, care este manager senior la Çelebi Holding, și cu mine, am stat în birourile lor. Am vorbit despre aceleași probleme legate de licitația aeroportului. Am spus că voi face tot posibilul.

Çelebi Holding vs Guvern: 30 de milioane pentru o licitație

Am plecat de acolo și am cercetat problema. Mucahid Arslan urmărește subiectul. Mücahid Aslan este persoana care a gestionat marile licitații în numele fratelui Tayyip. I-am explicat situația. Mücahid mi-a spus să aduc informațiile despre licitația Aeroportului Antalya din cadrul Çelebi Holding și că mă vor plăti 30 de milioane de dolari pentru asta. Acesta mi-a spus: «Nu le vom da licitația, oricum nu o vor putea obține».

Ali Yeşildağ a continuat colaborarea cu ambele părți, oferit informații lui Mucahid Arslan despre firma Çelebi Holding, care oferea 4 miliarde pentru licitație.

„Mucahid mi-a cerut să aflu despre partenerul străin al Çelebi Holding. În caietul de sarcini, era o condiție de a intra în licitație cu un partener internațional pentru a primi oferta. Am aflat că Çelebi Holding este în discuții cu unii parteneri străini, dar aceste discuții sunt false.”

Çelebi eliminat

Çelebi Holding a fost eliminată din lipsa documentelor din dosar. Ceva imposibil. Pentru că există un interes național în astfel de licitații mari. Dacă la dosar există o deficiență, comisia de licitație, ministrul de resort, sună și avertizează și se completează. Çelebi Holding a fost eliminată, au rămas doar 2 companii.

Licitația a fost anunțată. İbrahim Çeçen (IC Investment Holding) a câștigat aeroportul Antalya pentru 15 ani cu 3 miliarde de dolari. Fratele Tayyip a apărut la televizor și a spus: „De unde până unde, 3 miliarde de dolari. Nu l-am vândut, este a statului, l-am închiriat pentru 15 ani’, a spus Erdogan.

Fratele Tayyip a luat 1 miliard de dolari. Nimeni nu știe despre asta. Eu aștept să vină 30 de milioane de dolari și sunt fericit.

Ceea ce vreau să spun în acest videoclip este următorul: cea mai mare caracteristică a lui Tayyib este aceasta: Îți fură banii și te face să-l aplauzi. Fură 1 miliard de dolari din aeroport, apoi la televizor, spune, vezi tu, 3 miliarde de dolari. Ei bine, ce zici de 1 miliard de dolari pe care i-ai pus în buzunar? Nimeni nu știe asta.”, încheie Ali Yeşildağ, frate lui Hasan Yeşildağ, care a fost garda de corp a lui Erdoğan în închisoare și este cunoscut în lumea underground.

Planul lui Erdogan de a salva economia Turciei. Îl vrea înapoi pe fostul Ministru de Finanțe

După ce a prezidat o ședință finală a vechiului său cabinet pe 31 mai, Erdoğan va anunța noi roluri ministeriale până pe 3 iunie. Noul cabinet este aproape sigur că va include purtătorul de cuvânt al lui İbrahim Kalın și șeful serviciilor de informații Hakan Fidan.

Lira turcească a scăzut la nivel record, în ciuda numirii noului Ministru de Finanțe

Lira Turciei a scăzut luni cu aproape 1% în tranzacțiile și a atins un nou record, conform Reuters. Lira...

Turcia: Faimosul politician închis după gratii anunţă că se retrage din politică

„Îmi cer scuze sincer pentru că nu am putut să fac o politică care merită poporul nostru. Promit că voi corecta aceste deficiențe cu eforturile mele în practică. În timp ce voi continua lupta din închisoare, am renunțat la politica activă în acest stadiu”, susține Demirtaș.

Mircea Lucescu, pe agenda lui Fenerbahçe. A luat decizia!

Fenerbahçe, care și-a început căutarea unui nou antrenor, i-a făcut o ofertă lui Mircea Lucescu. Însă, acesta a decis să rămână la Dynamo Kiev. Selecționerul român are contract cu clubul până în 2024.

Noul cabinet al lui Erdogan. Un pas către democrație? „Cu profesioniști, în loc de clovni”

Cabinetul lui Erdogan a fost considerat de mulți observatori, jurnaliști și utilizatori ai rețelelor sociale ca fiind o manevră strategică a lui Erdoğan de a-și îmbunătăți imaginea, prezentându-se ca fiind „democrați”.

Ionuț Cojocaru despre alegerile din Turcia: „Regimurile politice nu s-au schimbat prin alegeri, ci prin lovituri de stat sau prin revoluții.”

Alegerile din Turcia, care au fost considerate cele mai importante alegerile din 2023, au luat sfârșit. Erdogan, cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% continuându-şi guvernarea de peste 20 de ani. Însă, întrebările legate despre viitorul Turciei continuă.

Suedia a îndeplinit condițiile Turciei pentru a intra în NATO. Iată noua lege împotrivaterorismului

„Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a terorismului pe 1 iunie, respectăm ultima parte a acordului nostru cu Turcia”, scrie oficial.

Istanbul: 37 de persoane deținute la comemorarea protestelor Gezi Park

Membrii TKP au mărșăluit pe strada Istiklal și s-au confruntat cu intervenția poliției violentă a poliției în primele minute ale protestului.