luni, februarie 26, 2024

Kılıçdaroğlu avertisment către turci! „Când câștigăm, în noaptea alegerilor, nimeni să nu iasă în stradă”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și președintele CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, a transmis un avertisment către poporul turc în timpul unui interviu live de la KRT TV, conform Gazete Duvar.

Kemal Kilicdaroglu i-a îndemnat pe cetățeni să rămână în casă dacă va câștiga alegerile de săptămâna viitoare, pentru a evita riscul confruntării cu „elementele armate” loiale guvernului lui Recep Tayyip Erdogan.

„Când vom câștiga în noaptea alegerilor, toți cetățenii noștri ar trebui să stea în casă în loc să se bucure pe străzi. Unii oameni ar putea stârni necazuri, unii oameni pot fi provocați, elemente armate pot ieși în stradă.”, susține politicianul.

Kilicdaroglu a mai spus că are informații care sugerează că ar putea fi vizați pe rețelele sociale cu înregistrări video sau înregistrări vocale false.

„Ei pot face propagandă negativă schimbând sunetul și imaginile. Am aflat că au încheiat acorduri cu unii hackeri din străinătate și au făcut plăți în Bitcoin.”, afirmă Kilicdaroglu.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.