miercuri, februarie 28, 2024

Incident cutremurător în Istanbul! Cântăreț de stradă înjunghiat mortal pentru că a refuzat să cânte o melodie

Un muzician de stradă kurd din Istanbul, a fost omorât, după ce a refuzat să cânte melodia naționalistă „Ölürüm Türkiyem” (Mor pentru Turcia)”, conform Stockholm Center for Freedom.

O ceartă a izbucnit, marți, între muzicianul, Cihan Aymaz, în vârstă de 30 de ani, și atacatorul, identificat drept Mehmet Caymaz, în cartierul Kadıköy, din Istanbul, după ce muzicianul a refuzat să cânte melodia naționalistă, așa cum a cerut Caymaz.

Aymaz, care ar fi fost înjunghiat în inimă de Caymaz, a căzut în Marea Marmara din apropiere în timpul altercației. Artistul a fost scos de privitori și dus de urgență la un spital din apropiere, unde a fost declarat decedat.

Caymaz a fost reținut de poliție și ulterior arestat sub acuzația de crimă.

Muzicianul, care provenea din estul provinciei Kars, a fost interogat de poliție în ianuarie din cauza unei melodii pe care a cântat-o ​​în semn de protest față de guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan. În videoclip, Aymaz spune că va continua să-și cânte melodiile și să critice guvernul chiar dacă va fi trimis la închisoare.

Oamenii s-au adunat la locul crimei miercuri pentru a-l comemora pe muzician.

Alianța Muncii și Libertății, o alianță electorală a partidelor de stânga, inclusiv HDP, a organizat acolo un protest, la care au participat și o serie de rude ale lui Aymaz.

Moartea lui Aymaz a fost a doua crimă a unui muzician în Turcia, într-un an. În octombrie, un alt muzician, Onur Şener, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis într-un club de noapte din Ankara, în urma unei dispute care a izbucnit din cauza unei cereri de cântec. În cazul de crimă ar fi fost implicați unii angajați ai unui minister de stat și ai unei agenții publice.

Atacurile motivate rasial împotriva kurzilor sunt frecvente în Turcia. Kurzii spun că sunt o țintă a președintele Recep Tayyip Erdoğan și guvernul său, care asociază unii kurzi, cei care susțin HDP, cu terorismul din cauza presupuselor legături pe care le au cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, listat ca organizație teroristă de Turcia. și o mare parte din comunitatea internațională. HDP neagă orice legătură cu PKK.

Președintele provincial al Partidului Democrat al Poporului Prokurd din Istanbul, Ferhat Encü, a scris pe Twitter că uciderea muzicianului nu a fost o crimă obișnuită, ci una rasistă. Acesta a spus că Aymaz a fost voluntar pentru HDP.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.