vineri, iunie 21, 2024

Incident cutremurător în Istanbul! Cântăreț de stradă înjunghiat mortal pentru că a refuzat să cânte o melodie

Un muzician de stradă kurd din Istanbul, a fost omorât, după ce a refuzat să cânte melodia naționalistă „Ölürüm Türkiyem” (Mor pentru Turcia)”, conform Stockholm Center for Freedom.

O ceartă a izbucnit, marți, între muzicianul, Cihan Aymaz, în vârstă de 30 de ani, și atacatorul, identificat drept Mehmet Caymaz, în cartierul Kadıköy, din Istanbul, după ce muzicianul a refuzat să cânte melodia naționalistă, așa cum a cerut Caymaz.

Aymaz, care ar fi fost înjunghiat în inimă de Caymaz, a căzut în Marea Marmara din apropiere în timpul altercației. Artistul a fost scos de privitori și dus de urgență la un spital din apropiere, unde a fost declarat decedat.

Caymaz a fost reținut de poliție și ulterior arestat sub acuzația de crimă.

Muzicianul, care provenea din estul provinciei Kars, a fost interogat de poliție în ianuarie din cauza unei melodii pe care a cântat-o ​​în semn de protest față de guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan. În videoclip, Aymaz spune că va continua să-și cânte melodiile și să critice guvernul chiar dacă va fi trimis la închisoare.

Oamenii s-au adunat la locul crimei miercuri pentru a-l comemora pe muzician.

Alianța Muncii și Libertății, o alianță electorală a partidelor de stânga, inclusiv HDP, a organizat acolo un protest, la care au participat și o serie de rude ale lui Aymaz.

Moartea lui Aymaz a fost a doua crimă a unui muzician în Turcia, într-un an. În octombrie, un alt muzician, Onur Şener, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis într-un club de noapte din Ankara, în urma unei dispute care a izbucnit din cauza unei cereri de cântec. În cazul de crimă ar fi fost implicați unii angajați ai unui minister de stat și ai unei agenții publice.

Atacurile motivate rasial împotriva kurzilor sunt frecvente în Turcia. Kurzii spun că sunt o țintă a președintele Recep Tayyip Erdoğan și guvernul său, care asociază unii kurzi, cei care susțin HDP, cu terorismul din cauza presupuselor legături pe care le au cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, listat ca organizație teroristă de Turcia. și o mare parte din comunitatea internațională. HDP neagă orice legătură cu PKK.

Președintele provincial al Partidului Democrat al Poporului Prokurd din Istanbul, Ferhat Encü, a scris pe Twitter că uciderea muzicianului nu a fost o crimă obișnuită, ci una rasistă. Acesta a spus că Aymaz a fost voluntar pentru HDP.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.