joi, mai 11, 2023

Incident cutremurător în Istanbul! Cântăreț de stradă înjunghiat mortal pentru că a refuzat să cânte o melodie

Un muzician de stradă kurd din Istanbul, a fost omorât, după ce a refuzat să cânte melodia naționalistă „Ölürüm Türkiyem” (Mor pentru Turcia)”, conform Stockholm Center for Freedom.

O ceartă a izbucnit, marți, între muzicianul, Cihan Aymaz, în vârstă de 30 de ani, și atacatorul, identificat drept Mehmet Caymaz, în cartierul Kadıköy, din Istanbul, după ce muzicianul a refuzat să cânte melodia naționalistă, așa cum a cerut Caymaz.

Aymaz, care ar fi fost înjunghiat în inimă de Caymaz, a căzut în Marea Marmara din apropiere în timpul altercației. Artistul a fost scos de privitori și dus de urgență la un spital din apropiere, unde a fost declarat decedat.

Caymaz a fost reținut de poliție și ulterior arestat sub acuzația de crimă.

Muzicianul, care provenea din estul provinciei Kars, a fost interogat de poliție în ianuarie din cauza unei melodii pe care a cântat-o ​​în semn de protest față de guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan. În videoclip, Aymaz spune că va continua să-și cânte melodiile și să critice guvernul chiar dacă va fi trimis la închisoare.

Oamenii s-au adunat la locul crimei miercuri pentru a-l comemora pe muzician.

Alianța Muncii și Libertății, o alianță electorală a partidelor de stânga, inclusiv HDP, a organizat acolo un protest, la care au participat și o serie de rude ale lui Aymaz.

Moartea lui Aymaz a fost a doua crimă a unui muzician în Turcia, într-un an. În octombrie, un alt muzician, Onur Şener, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis într-un club de noapte din Ankara, în urma unei dispute care a izbucnit din cauza unei cereri de cântec. În cazul de crimă ar fi fost implicați unii angajați ai unui minister de stat și ai unei agenții publice.

Atacurile motivate rasial împotriva kurzilor sunt frecvente în Turcia. Kurzii spun că sunt o țintă a președintele Recep Tayyip Erdoğan și guvernul său, care asociază unii kurzi, cei care susțin HDP, cu terorismul din cauza presupuselor legături pe care le au cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, listat ca organizație teroristă de Turcia. și o mare parte din comunitatea internațională. HDP neagă orice legătură cu PKK.

Președintele provincial al Partidului Democrat al Poporului Prokurd din Istanbul, Ferhat Encü, a scris pe Twitter că uciderea muzicianului nu a fost o crimă obișnuită, ci una rasistă. Acesta a spus că Aymaz a fost voluntar pentru HDP.

Dezvăluirile șocante continuă! Erdogan suferă de epilpsie

Ali Yeşildağ din influenta familie Yeşildağ și un fost asociat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan a confirmat că președintele suferă de epilepsie, susținând că cei care cunosc acest secret bine păzit au profitat personal de generozitatea lui Erdogan.

Turcia: O aplicație de stat poate identifica pe oricine după fotografie

Süleyman Soylu a fost, pe 7 mai, invitat pe celebrul canal de youtube de tehnologie Shiftdelete. Fondatorul platformei a făcut un tur al Istanbulului cu „automobilul național” TOGG folosit de Soylu și a examinat telefonul lui Soylu ca parte a programului.

Mii de oameni la mitingul lui Kılıçdaroğlu din Van: „De parcă Demirtaş ar fi aici”

Candidatul la președinție al principalului bloc de opoziție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a organizat, alături de primarul Istanbulul, Ekrem İmamoğlu, pe 2 mai un mare miting în provincia estică Van, ca parte a campaniei sale electorale pentru alegerile din 14 mai.

Turcia: 21 de femei victime ale femicidului în aprilie

Majoritatea femeilor au fost ucise de o rudă apropiată masculină, cum ar fi soț, tată, fiu sau rudă. Potrivit platformei, nouă femei au fost ucise de soți, una de un fost soț, una de un fost partener, două de rude, una de un tată, trei de fii și trei de cunoscuți.

Incident cutremurător în Istanbul! Cântăreț de stradă înjunghiat mortal pentru că a refuzat să cânte o melodie

Aymaz, care ar fi fost înjunghiat în inimă de Caymaz, a căzut în Marea Marmara, în timpul altercației. Artistul a fost scos de privitori și dus de urgență la un spital din apropiere, unde a fost declarat decedat.

Băiat de 16 ani a atacat autobuzul lui Kılıçdaroğlu:„Acest copil este fiul Turciei. Alegerile sunt temporare.”

Atacul a avut loc în timp ce Kılıçdaroğlu părăsea zona de miting. Polițiștii l-au reținut pe copilul care a aruncat cu piatra care a spart geamul autobuzului.

Dezvăluiri: Cum a făcut Erdogan 1 miliard de dolari cu o licitație pentru aeroportul din Antalya?

Ali Yeşildağ, un membru al familiei Yeşildağ, cunoscută drept cea mai apropiată familie de Tayyip Erdoğan, a început să facă dezvăluirile și a anunțat că va publica o serie de videoclipuri.

DIASPORA: Buletine de vot nedeschise ștampilate în favoarea partidului lui Erdogan

„Un oficial al urnei a scris din Australia și a trimis fotografia. În 720 de buletine de vot deschise, sigiliul a fost ștampilat pentru un partid. Un funcționar a văzut asta și a înregistrat (incidentul). Verificați-vă buletinele de vot înainte de a intra în cabina (electorală).”, scrie jurnalistul.