joi, iulie 25, 2024

Turcia. Fostă profesoară în închisoare cu copilul de 20 de luni

O fostă profesoară de școală primară se află după gratii cu fiica sa, în vârstă de 20 de luni, conform Bold Medya.

Ayşe Ercengiz, demisă printr-un decret guvernamental în urma unei tentative de lovitură de stat din 2016, se află în închisoare de fiica ei, Ela, în vârstă de 20 de luni, care s-a născut prematur și continuă să necesite îngrijire medicală și alăptare.

„Am depus o petiție și am furnizat toate actele medicale ale bebelușului nostru. Am cerut șase luni pentru ca copilul nostru să poată fi înțărcat și să fie transferat la hrana obișnuită”, declară soțul acesteia.

„Copilul nostru s-a născut la șapte luni, o naștere miracolă, petrecând aproape o lună într-un incubator și apoi în secția de hematologie. Ea rămâne sub supraveghere medicală continuă și se bazează pe alăptare, motiv pentru care fiica mea a trebuit să-mi însoțească soția în închisoare”, explică bărbatul.

Turcia impune amânarea pedepselor cu închisoarea pentru femeile însărcinate sau care au născut în ultimele 18 luni. Cu toate acestea, întrucât Ela are 20 de luni, Ercengiz nu a putut beneficia de această prevedere, fiind necesară o petiție din partea familiei sale.

„Un alt copil a intrat în închisoare”

Povestea lui Ayşe Ercengiz a ajuns virală după ce Ömer Faruk Gergerlioğlu, un deputat și avocat al drepturilor omului din Partidul pro-kurd pentru egalitate și democrație a popoarelor (Partidul DEM), a anunțat arestarea pe rețelele de socializare, spunând: „Un alt copil a intrat în închisoare”.

Despre Ercengiz, mamă a trei copii

Ercengiz, o mamă a trei copii, a fost condamnată la peste doi ani pentru depozitele banilor la Banca Asya, acum închisă.

Guvernul turc consideră activități precum deținerea unui cont sau depunerea de bani într-o bancă afiliată mișcării Gülen, ca indicatori ai apartenenței la mișcare. Aceste acțiuni au dus la arestarea a zeci de mii de persoane sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.