miercuri, iulie 24, 2024

Euro-2024. România și Turcia, luptă împotriva fostei țări Cehoslovacia pentru calificare

Naţionala României joacă cu Slovacia, iar Turcia cu Cehia, meciul decisiv pentru calificarea în optimi la Euro-2024. 

Partida din grupa E are loc de la ora 19.00, la Frankfurt. Urmând ca Turcia, din grupa F să joacă la 22:00, la Hamburg.

În același timp, cealaltă partidă a grupei F, Portugalia- Georgia, joacă Gelsenkirchen.

România se află pe primul loc, cu trei puncte, iar Turcia se situează pe locul doi, tot cu trei puncte obținute în primele două etape. 

Despre Cehoslovacia

La 1 ianuarie 1993, Cehoslovacia, națiune central-europeană, s-a dezintegrat în două state separate: Republica Cehă și Slovacia. Aceasta a fost divizarea pașnică a unui stat federal care a dus la crearea a două state independente și suverane.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.