miercuri, iulie 24, 2024

A începutul primul Festival Turcesc din 2024, pe Arena Națională, din București


Anatolian Food Fest se întoarce, după ce a fost mult așteptat de gurmanzi și pasionați de cultura și tradiția orientală, în perioada 28-30 iunie 2024 de la ora 10:00 până la ora 22:00, la Arena Națională.

Anatolian Food Fest pregătește pentru gurmanzi o experiență culinară tradițională cu kebaburi, gözleme, su börek, tantuni, produse turcești de băcănie și nu în ultimul rând, cu baclava, cataif și katmer.

De asemenea, muzica și dansurilor orientale, dervișii rotitori, spectacole de magie și jocuri pentru copii, nu vor lipsi de pe scena festivalului.

„Anatolian Food Fest nu este doar o sărbătoare a gusturilor delicioase ale bucătăriei anatoliene, ci și un prilej de a aduce comunitățile împreună. Prin intermediul acestui festival, ne propunem să îmbogățim cunoștințele culturale și să promovăm diversitatea, consolidând astfel legăturile dintre cele două popoare. Cu fiecare ediție, Anatolian Food Fest devine nu doar o experiență culinară, ci și un manifest al unității și înțelegerii dintre culturi.”, spun reprezentanții Anatolian.

Festivalul caritabil Anatolian Food Fest a debutat în anul 2012, organizat de Fundația Tuna în parteneriat cu Lumina Instituții de învatamant si Asociația pentru Dialog si Valori Universale, în aproximativ 6 ediții în fiecare an. 

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,