miercuri, februarie 28, 2024

Mii de oameni la mitingul lui Kılıçdaroğlu din Van: „De parcă Demirtaş ar fi aici”

Principala candidat din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu și primarul Istanbulului au organizat un miting în provincia estică Van, unde au participat mii de oameni, conform Gazete Duvar.

Candidatul la președinție al principalului bloc de opoziție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a organizat, alături de primarul Istanbulul, Ekrem İmamoğlu, pe 2 mai un mare miting în provincia estică Van, ca parte a campaniei sale electorale pentru alegerile din 14 mai.

Întârziere de o oră din cauza aglomerație

După ce a fost întâmpinat pe aeroportul Van Ferit Melen, Kılıçdaroğlu a pornit în autobuzul electoral. Din cauza aglomerației care înconjura autobuzul pe drum, mitingul a început cu o întârziere de o oră.

Au existat multe steaguri ale Partidului Stânga Verde (YSP), precum și steaguri CHP.

Publicul a scandat sloganurile pentru renumitul lider kurd încarcerat, Selahattin Demirtaș. Unii oameni din audiență l-au comparat pe Kılıçdaroğlu cu Demirtaș și au spus „ca și cum Demirtaș ar fi aici”, amintind că această mulțime a fost văzută ultima oară la mitingul lui Demirtaș.

Partidul Stânga Verde este partidul de susținere al Partidului Democrat Popular (HDP) în viitoarele alegeri din cauza riscului de închidere.

„Toți suntem egali”

Înainte de Kılıçdaroğlu, primarul CHP Istanbul Ekrem İmamoğlu, care va fi vicepreședinte în cazul unei victorii a opoziției la alegerile din 14 mai, a ținut un discurs.

„Justiția nu este doar pentru Ekrem și nici pentru Selahattin. Toți suntem egali. Decizia unei instanțe echitabile nu rănește pe nimeni. Religia statului este dreptatea. Nu suntem diferiți unul de celălalt. Nu vom renunța niciodată, nici unul dintre cetățenii noștri nu va fi rănit și nici un centimetru din pământul nostru nu va fi distrus”, a spus İmamoğlu.

În decembrie, İmamoğlu a fost condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare și o interdicție politică pentru acuzația de „insultare” a 11 membri ai Consiliului Electoral Suprem (YSK) al Turciei, care trebuie confirmată de o instanță de apel înainte de cerere.

„Le voi rezolva pe toate”

După İmamoğlu, Kılıçdaroğlu a urcat pe scenă și a amintit că a studiat la o școală primară din districtul Erciș, din Van.

„Am promis oamenilor acestei țări că voi aduce pacea în această țară. În această țară, nimeni nu va fi marginalizat din cauza credinței și identității sale. Știu că s-au făcut mari nedreptăți. Știu că aleșii au fost demiși. Le voi rezolva pe toate. O să pun capăt practicilor ciudate ale mandatarului.”

„Știu că există o sărăcie gravă. Știu că copiii merg la culcare flămânzi. La Van ar trebui să vină oameni din toată lumea, nu doar iranieni. Această regiune va fi declarată zonă economică specială.”, susține politicianul.

În 2018, HDP a primit 59,3% din voturi în Van la alegerile generale, în timp ce CHP a primit doar 2,6%. La alegerile prezidențiale, Demirtaș a primit 58,4% din voturi.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.