vineri, decembrie 9, 2022

Turcii revoltații pentru uciderea unui muzician într-un club din Ankara


Turcii sunt furioși după uciderea unui muzician într-un club de noapte din Ankara, duminică, în care ar fi fost implicați niște angajați ai unui minister de stat și ai unei agenții publice, conform Turkish Minutes.

Muzicianul Onur Şener, în vârstă de 45 de ani, a fost grav rănit, de un grup de clienţi, la un club de noapte din cartierul Çankaya, din Ankara, în urma unei dispute care a izbucnit în după cererea unei melodii.

Disputa a izbucnit atunci când Şener le-a spus clienţilor că nu ştie melodia pe care i-au cerut să o cânte.

Haluk Levent, un star rock turc și activist pentru drepturile omului, a dezvăluit luni într-o serie de tweet-uri că persoanele care l-au ucis pe Şener, tatăl a doi copii, erau birocrați de la Ministerul Muncii și Securității Sociale.

„Sunt și mai șocat [acum că am aflat] că i-au spart fața lui Onur cu sticlă ciobită”, a adăugat Levent.

Cinci persoane au fost reținute în legătură cu uciderea muzicianului. Trei dintre suspecți, doi birocrați și un inginer la TAI, au fost arestați, în timp ce alți doi suspecți au fost eliberați,luni, sub supraveghere judiciară.

„Este o crimă înfiorătoare, psihopatică”

Evoluția a stârnit indignare în rândul celebrităților și utilizatorilor rețelelor sociale din Turcia, care au acuzat guvernul.

„Ucigașii l-au bătut și l-au ucis pe Onur Şener pentru că nu știa cântecul pe care l-au cerut! La sfârșitul nopții, l-au așteptat să iasă din bar și l-au bătut. Nu contează ce scriem sau spunem. Ar trebui să ne fie rușine de unde a ajuns această țară”, a spus actorul turc, Mert Fırat.

Actrița Sevinç Erbulak a spus că este sigură că ucigașii lui Şener nu vor fi pedepsiți și, chiar dacă ar fi, ar ieși din închisoare în cel mult trei până la cinci ani.

„Uciderea lui Onur Şener este produsul unei mentalităţi răzbunătoare, dezgustătoare, care se vede superioară tuturor celorlalţi şi crede că are dreptul să facă orice. Este o crimă înfiorătoare, psihopatică”, a spus actorul și scriitorul Yekta Kopan.

Opresiunea politică Turcia a crescut dramatic după o tentativă de lovitură de stat din 15 iulie 2016. Președintele Recep Tayyip Erdoğan a urmat o politică de impediment pentru funcționarii publici, în special pentru cei din rândurile forțelor de ordine, care legitimează relele tratamente și tortura dizidenților din țară.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

Libertatea de exprimare în Turcia: 67 de persoane condamnate la 299 de ani de închisoare

Raportul, intitulat „Costul libertății de exprimare în Turcia: 299 de ani, 2 luni și 24 de zile”, conține date culese prin monitorizarea a 46 de audieri din 210 procese privind libertatea de exprimare desfășurate în 23 de orașe cu sprijinul Regalului Norvegian.