miercuri, mai 29, 2024

Veste bună pentru turiști! Linia de metrou de la unul dintre aeroporturile din Istanbul a fost deschisă

Linia de metrou de 7,4 kilometri Pendik – Aeroportul Sabiha Gökçen a fost pusă în funcțiune duminică, în prezența președintelui turc, Recep Erdoğan, conform presei turcești.

Metroul Aeroportului Pendik-Sabiha Gökçen a fost deschis cu prezența președintelui Recep Tayyip Erdoğan și a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Adil Karaismailoğlu.

„În lume, în această perioadă în care producția și investițiile aproape s-au oprit, punem o altă investiție foarte importantă în slujba oamenilor noștri. Prezentăm acest proiect magnific la Istanbul. Aducem unul câte unul cele mai avansate proiecte de transport și infrastructură din lume în frumoasa noastră țară.”, a susținut Karaismailoğlu.

Linia de metrou trece pe la Kadikoy, Kartal, Pendic și aeroportul Sabiha Gökçen. În 50 de minute, se poate ajunge de la Kadikoy la aeroportul din partea asiatică.

Încă 6 linii de metrou  în Istanbul

În discursul de la deschidere, Karaismailoğlu a adăugat că continuă să lucreze la încă 6 linii în Istanbul, iar deschiderea liniilor de metrou Başakşehir-Kayaşehir, care trec şi prin Aeroportul Kağıthane-Istanbul şi Spitalul Orăşenesc Çam Sakura, se va face anul acesta.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.