miercuri, iulie 17, 2024

Turcia cere Rusiei să-i amâne plățile de gaze naturale până în 2024

Oficialii turci au cerut Rusiei să amâne o parte din plățile pentru gaze naturale, în încercarea Turciei de a încearcă să atenueze daunele economice, conform Bloomberg.

Importatorul de energie de stat al Turciei, Botas, încearcă să amâne unele dintre plăți până în 2024, potrivit uneia dintre persoane, care a vorbit sub anonimat, deoarece discuțiile despre plată sunt private.

Discuțiile vin în urma unui acord între cele două țări care îi permite lui Botas să plătească 25% din obligațiile sale în ruble și nu în dolari.

Potrivit surselor, nu este încă clar dacă se va ajunge la un acord în timpul acestor negocieri.

Potrivit unei surse familiare cu poziția Gazprom, Turcia nu a depus o petiție oficială companiei, iar aceasta din urmă nu va discuta problema amânării până când nu va primi o ofertă.

Dependența puternică a Turciei de importurile de energie a crescut presiunea asupra monedei și bugetului său. Lira turcească s-a depreciat cu peste 28% față de dolarul american în 2022, iar în august deficitul său comercial sa dublat cu peste 11,2 miliarde de dolari, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Luna trecută, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că a discutat despre prețurile gazelor naturale cu președintele rus, Vladimir Putin și că speră să obțină o reducere.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.