sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia cere Rusiei să-i amâne plățile de gaze naturale până în 2024

Oficialii turci au cerut Rusiei să amâne o parte din plățile pentru gaze naturale, în încercarea Turciei de a încearcă să atenueze daunele economice, conform Bloomberg.

Importatorul de energie de stat al Turciei, Botas, încearcă să amâne unele dintre plăți până în 2024, potrivit uneia dintre persoane, care a vorbit sub anonimat, deoarece discuțiile despre plată sunt private.

Discuțiile vin în urma unui acord între cele două țări care îi permite lui Botas să plătească 25% din obligațiile sale în ruble și nu în dolari.

Potrivit surselor, nu este încă clar dacă se va ajunge la un acord în timpul acestor negocieri.

Potrivit unei surse familiare cu poziția Gazprom, Turcia nu a depus o petiție oficială companiei, iar aceasta din urmă nu va discuta problema amânării până când nu va primi o ofertă.

Dependența puternică a Turciei de importurile de energie a crescut presiunea asupra monedei și bugetului său. Lira turcească s-a depreciat cu peste 28% față de dolarul american în 2022, iar în august deficitul său comercial sa dublat cu peste 11,2 miliarde de dolari, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Luna trecută, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că a discutat despre prețurile gazelor naturale cu președintele rus, Vladimir Putin și că speră să obțină o reducere.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.