sâmbătă, decembrie 3, 2022

Ankara: Bursa pentru studenți nu poate fi anulată din cauza participării la proteste

Curtea de Apel din Ankara a confirmat decizia unei instanțe locale conform căreia Instituția de stat pentru împrumuturi și cămine pentru studenți (KYK) nu poate anula bursa unui student universitar pe motiv că a participat la un protest, conform Duvar English.

Decizia Tribunalului Administrativ Regional Ankara va crea un precedent pentru alți studenți cărora li s-a anulat bursele din același motiv. Cazul se referă la cererea studentului de la Universitatea Hacettepe, Ezgi Orak, care a participat la protestele organizate pentru Universitatea Boğaziçi anul trecut.

În urma acestor proteste, Departamentul de Poliție al provinciei Ankara a scris o scrisoare către KYK, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, cerând ca Orak să primească o „pedeapsă disciplinară”. După această scrisoare, studenta și-a pierdut bursa în august 2021, ceea ce a determinat-o să dea în judecată Ministerul Tineretului și Sportului la un tribunal local din Ankara.

În apărarea sa, ministerul a acuzat-o pe studentă că „s-a implicat în incidente de anarhie și teroare și în comportamente care încalcă libertatea de învățământ (rezistență, boicot, invazie, graffiti și strigat de sloganuri)”.

Curtea Administrativă Ankara a dat dreptate lui Orak, spunând că anularea bursei este împotriva legii, deoarece motivul „participării la demonstrații ilegale” nu este în statut.

Curtea a mai spus că mișcarea KYK l-ar pune pe student în dificultate financiară și este împotriva „principiului statului social”. Ulterior, Ministerul Tineretului și Sportului a contestat decizia instanței locale la Curtea Administrativă Regională Superioară Ankara, care a dat, în mod similar, o hotărâre în favoarea studentului.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.