duminică, mai 26, 2024

2 cazuri cutremurătoare în 24 de ore. Un cântăreț a fost ucis. Un judecător cu funcție înaltă și-a ucis soția, apoi s-a sinucis


Turcii au fost șocați după ce în mai puțin de 24 de ore, două evenimente tragice au ajuns pe primele pagini ale presei. 

Pe 3 octombrie, un cântăreț a fost ucis după un concert, în urma unei dispute după ce nu a știut o melodie cerută de un grup. 

În aceeași zi, un judecător de la cea mai înaltă instanța a țării și-a ucis soția, apoi s-a sinucis, lăsând trei copii în urmă. 

Ambele cazuri au ceva în comun, făptașii sunt birocrați cu funcții înalte oferite de guvernul de la conducere, după 15 iulie 2016.

Muzician ucis că nu știa o melodie

Muzicianul Onur Şener, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis de trei birocrați la un club de noapte din cartierul Çankaya, din Ankara, în urma unei dispute care a izbucnit în după cererea unei melodii.

Disputa a izbucnit atunci când Şener le-a spus clienţilor că nu ştie melodia pe care i-au cerut să o cânte. După concert, cei trei bărbați l-au așteptat și l-au bătut, lovindu-l cu o sticlă ciobită la gât.

Cinci persoane au fost reținute în legătură cu uciderea muzicianului. Trei dintre suspecți, doi birocrați și un inginer la o instituție de stat, au fost arestați, în timp ce alți doi suspecți au fost eliberați, o zi mai târziu, sub supraveghere judiciară.

În ciuda faptului că ocupau funcții important în stat, doi dintre ucigași aveau deja cazierul pătat, cu alte antecedente.

Ucigașii nu vor fi pedepsiți 

A doua zi, turcii s-au revoltat pe Twitter, criticând guvernul pentru că pun în funcție și protejează astfel de indivizi, iar ucigașii nu vor pedepsiți.

Printre mii de artiști și activiști din Turcia, actrița Sevinç Erbulak a spus că este sigură că ucigașii lui Şener nu vor fi pedepsiți și, chiar dacă ar fi, ar ieși din închisoare în cel mult trei până la cinci ani.

„Uciderea lui Onur Şener este produsul unei mentalităţi răzbunătoare, dezgustătoare, care se vede superioară tuturor celorlalţi şi crede că are dreptul să facă orice. Este o crimă înfiorătoare, psihopatică”, a spus actorul și scriitorul Yekta Kopan.

Și-a împușcat soția după o ceartă

Un judecător, în vârstă de 32 de ani, numit în august, șeful Departamentului Serviciilor de Sprijin al Ministerului Justiției s-a sinucis, duminică, după ce și-a omorât soția cu un pistol.

Serkan Tuzun, judecător la Ministerul Justiției, a avut o ceartă cu soția sa, İlksen Tüzün , dintr-un motiv necunoscut. În discuția care s-a transformat într-o ceartă, soțul și-a împușcat soția și apoi s-a sinucis.

„El o torturat pe fiica mea”

Mama lui İlksen Tüzün a susținut că ginerele ei a folosit violență împotriva fiicei sale, de-a lungul căsniciei.

„El bea și o tortura pe fiica mea. Nu am putut vedea o de 12 ani. El îi asculta telefonul în timp ce vorbea cu noi, nu puteam sa stiu problema copilului meu.Nu puteam fi acolo. Nu o lăsa să ies pe ușă din cauza geloziei lui. Era bolnav. I-am spus să meargă să se trateze, dar a refuzat. Fiica mea era casnică. Se pregătea pentru examenul de guvernator de district. Îndura cruzimea acestuia pentru copiii.”, susține mama îndurerată.

O ceremonie de înmormântare a avut loc la Ankara pentru judecătorul Serkan Tuzun , șeful Departamentului Serviciilor de Sprijin al Ministerului Justiției. La ceremonie au participat câțiva politicieni și membri ai familiei.

Mai mult de atât Consiliul Judecătorilor și Procurorilor a făcut un anunț oficial în care transmitea condoleanțe familiei bărbatului.

Înainte de puciul eșuat din 2016, Serkan Tuzun era un simplu avocat în Ankara, care a fost promovat direct ca judecător la Ministerul Justiției.

După lovitura de stat din 15 iulie 2016, guvernul lui Erdogan a concediat prin decrete oamenii din funcțiile importante de stat, apoi a angajat oamenii din aripa islamo-naționalistă susținătoarea a lui Erdogan.

În ultimii 6 ani, turcii văd efectul a numirii persoanele care nu sunt competente în funcțiile cheie.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.