miercuri, octombrie 14, 2020

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu la ședința de Guvern

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, a participat, joi, la începutul ședinței de Guvern, la invitația premierului Mihai Tudose, ocazie cu care le-a transmis miniștrilor că nu uită de unde a plecat și că „ușile” sale sunt deschise.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, cu acest prilej, că a simțit „cu prisosință” sprijinul pe care comisarul european l-a dat României.

Corina Crețu Guvern ile ilgili görsel sonucu„Doamna Corina Crețu nu a uitat nicio clipă că este româncă și eu, personal, și colegii mei am simțit cu prisosință tot sprijinul ei. La orice oră am sunat, pentru orice am sunat, am avut un sfat, o îndrumare, măcar o doză de optimism. Asta a fost mai rar cu doza de optimism pentru că, de cele mai multe ori (…), discuția s-a soldat cu o soluție precisă, cu un termen și cu o rezolvare”, a spus Tudose.Corina Crețu a subliniat că nu a uitat că este comisar european nominalizat de România.

Corina Creţu a felicitat autoritățile pentru că „exercițiul financiar 2007-2013 s-a încheiat în condiții nesperat de bune”

„Vă mulțumesc pentru această oportunitate. (…) În perioada următoare, pentru cel puțin toți cei care au tangență cu fondurile europene, ușile mele sunt deschise și îmi doresc să vin cât mai des. Sunt responsabilă pentru 28 de țări încă și 300 regiuni, dar nu uit de unde am plecat. Sunt comisar

european nominalizat de către România. Am încercat să ajut toate guvernele și prezența mea este de asemenea de a arăta că UE face tot ce poate pentru a ajuta statele membre. Față de primăvară am venit mult mai optimistă”, le-a spus Corina Crețu miniștrilor la ședința de Guvern.

Ea a menționat că speră ca previziunile de atragere a cât mai multe fonduri europene să se concretizeze.

„Sper ca previziunile dumneavoastră de atragere a cât mai multor fonduri europene să se concretizeze. Cred că condițiile sunt foarte bune. România este țara cu cea mai mare creștere economică din UE, fapt reconfirmat de Eurostat. Cred că prin reforme structurale și cu ajutorul fondurilor europene, prin îmbunătățirea mediului de afaceri, mediului investițional, cred că se poate ca această creștere economică să devină sustenabilă pe termen lung”, a mai spus Comisarul.

Biden îi cere lui Erdogan să schimbe decizia asupra Hagia Sophia

Biden i-a cerut lui Erdogan să revoce decizia asupra Hagia Sophia și să o schimbe în muzeu,  relatează Duvar English.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Cuplu torturat cu electroșocuri: Polițiștii au scris „trădător” pe fruntea soțului

Un cuplu a fost torturat de către poliția turcă cu electroșocuri în timpul detenției lor de 14 zile, potrivit femeii.

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.