vineri, aprilie 26, 2024

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu la ședința de Guvern

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, a participat, joi, la începutul ședinței de Guvern, la invitația premierului Mihai Tudose, ocazie cu care le-a transmis miniștrilor că nu uită de unde a plecat și că „ușile” sale sunt deschise.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, cu acest prilej, că a simțit „cu prisosință” sprijinul pe care comisarul european l-a dat României.

Corina Crețu Guvern ile ilgili görsel sonucu„Doamna Corina Crețu nu a uitat nicio clipă că este româncă și eu, personal, și colegii mei am simțit cu prisosință tot sprijinul ei. La orice oră am sunat, pentru orice am sunat, am avut un sfat, o îndrumare, măcar o doză de optimism. Asta a fost mai rar cu doza de optimism pentru că, de cele mai multe ori (…), discuția s-a soldat cu o soluție precisă, cu un termen și cu o rezolvare”, a spus Tudose.Corina Crețu a subliniat că nu a uitat că este comisar european nominalizat de România.

Corina Creţu a felicitat autoritățile pentru că „exercițiul financiar 2007-2013 s-a încheiat în condiții nesperat de bune”

„Vă mulțumesc pentru această oportunitate. (…) În perioada următoare, pentru cel puțin toți cei care au tangență cu fondurile europene, ușile mele sunt deschise și îmi doresc să vin cât mai des. Sunt responsabilă pentru 28 de țări încă și 300 regiuni, dar nu uit de unde am plecat. Sunt comisar

european nominalizat de către România. Am încercat să ajut toate guvernele și prezența mea este de asemenea de a arăta că UE face tot ce poate pentru a ajuta statele membre. Față de primăvară am venit mult mai optimistă”, le-a spus Corina Crețu miniștrilor la ședința de Guvern.

Ea a menționat că speră ca previziunile de atragere a cât mai multe fonduri europene să se concretizeze.

„Sper ca previziunile dumneavoastră de atragere a cât mai multor fonduri europene să se concretizeze. Cred că condițiile sunt foarte bune. România este țara cu cea mai mare creștere economică din UE, fapt reconfirmat de Eurostat. Cred că prin reforme structurale și cu ajutorul fondurilor europene, prin îmbunătățirea mediului de afaceri, mediului investițional, cred că se poate ca această creștere economică să devină sustenabilă pe termen lung”, a mai spus Comisarul.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org