sâmbătă, aprilie 9, 2022

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu la ședința de Guvern

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, a participat, joi, la începutul ședinței de Guvern, la invitația premierului Mihai Tudose, ocazie cu care le-a transmis miniștrilor că nu uită de unde a plecat și că „ușile” sale sunt deschise.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, cu acest prilej, că a simțit „cu prisosință” sprijinul pe care comisarul european l-a dat României.

Corina Crețu Guvern ile ilgili görsel sonucu„Doamna Corina Crețu nu a uitat nicio clipă că este româncă și eu, personal, și colegii mei am simțit cu prisosință tot sprijinul ei. La orice oră am sunat, pentru orice am sunat, am avut un sfat, o îndrumare, măcar o doză de optimism. Asta a fost mai rar cu doza de optimism pentru că, de cele mai multe ori (…), discuția s-a soldat cu o soluție precisă, cu un termen și cu o rezolvare”, a spus Tudose.Corina Crețu a subliniat că nu a uitat că este comisar european nominalizat de România.

Corina Creţu a felicitat autoritățile pentru că „exercițiul financiar 2007-2013 s-a încheiat în condiții nesperat de bune”

„Vă mulțumesc pentru această oportunitate. (…) În perioada următoare, pentru cel puțin toți cei care au tangență cu fondurile europene, ușile mele sunt deschise și îmi doresc să vin cât mai des. Sunt responsabilă pentru 28 de țări încă și 300 regiuni, dar nu uit de unde am plecat. Sunt comisar

european nominalizat de către România. Am încercat să ajut toate guvernele și prezența mea este de asemenea de a arăta că UE face tot ce poate pentru a ajuta statele membre. Față de primăvară am venit mult mai optimistă”, le-a spus Corina Crețu miniștrilor la ședința de Guvern.

Ea a menționat că speră ca previziunile de atragere a cât mai multe fonduri europene să se concretizeze.

„Sper ca previziunile dumneavoastră de atragere a cât mai multor fonduri europene să se concretizeze. Cred că condițiile sunt foarte bune. România este țara cu cea mai mare creștere economică din UE, fapt reconfirmat de Eurostat. Cred că prin reforme structurale și cu ajutorul fondurilor europene, prin îmbunătățirea mediului de afaceri, mediului investițional, cred că se poate ca această creștere economică să devină sustenabilă pe termen lung”, a mai spus Comisarul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.