vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Consilierul Ministerului de Justiție a recunoscut realizarea ,,taberelor de concentrare”: Construim 50 de penitenciare pentru Guleniști”!

După toate înscenările legate de puciul eșuat din 15 Iulie 2016, în cadrul operațiunilor ilegale au fost arestate peste 50.000 de persoane fără nici o vină. Pentru a face loc în penitenciare, guvernul AKP a eliberat infractorii din penitenciare și construiește peste cincizeci de închisori pentru oamenii arestați în mod ilegal.

După ordinul președintelui Tayyip Erdogan adresat către justiție, de a finaliza procesele ilegale deschise pentru simpatizanții mișcării Hizmet până la sfărșitul anului curent, o declarația a venit și din partea consilierului Ministerului de Justiție, Kenan Ipek.

Kenan Ipek a vorbit la sărbătoarea  ,,Anului Judiciar”, declarând că cele 50 de penitenciare se construiesc pentru simpatizanții Mișcării Hizmet.

Într-un mod indirect, Ipek a dezvăluit planul guvernului AKP, prin care construirea acestor penitenciare este un pas înainte  pentru adunarea oamenilor arestați ilegal într-o tabără de concentrare.

La întrebările ziariștilor, Ipek a răspuns: ”Pentru membrii Mișcării Hizmet se construiesc peste 50 de penitenciare. Fiecae are capacitatea de câte o mie de persoane. La Penitenciarul Sincan se construiesc în plus cinci saloane de instanță care vor fi multifuncționale pentru procese de instanță.”

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii