joi, octombrie 15, 2020

Turcia: Consilierul Ministerului de Justiție a recunoscut realizarea ,,taberelor de concentrare”: Construim 50 de penitenciare pentru Guleniști”!

După toate înscenările legate de puciul eșuat din 15 Iulie 2016, în cadrul operațiunilor ilegale au fost arestate peste 50.000 de persoane fără nici o vină. Pentru a face loc în penitenciare, guvernul AKP a eliberat infractorii din penitenciare și construiește peste cincizeci de închisori pentru oamenii arestați în mod ilegal.

După ordinul președintelui Tayyip Erdogan adresat către justiție, de a finaliza procesele ilegale deschise pentru simpatizanții mișcării Hizmet până la sfărșitul anului curent, o declarația a venit și din partea consilierului Ministerului de Justiție, Kenan Ipek.

Kenan Ipek a vorbit la sărbătoarea  ,,Anului Judiciar”, declarând că cele 50 de penitenciare se construiesc pentru simpatizanții Mișcării Hizmet.

Într-un mod indirect, Ipek a dezvăluit planul guvernului AKP, prin care construirea acestor penitenciare este un pas înainte  pentru adunarea oamenilor arestați ilegal într-o tabără de concentrare.

La întrebările ziariștilor, Ipek a răspuns: ”Pentru membrii Mișcării Hizmet se construiesc peste 50 de penitenciare. Fiecae are capacitatea de câte o mie de persoane. La Penitenciarul Sincan se construiesc în plus cinci saloane de instanță care vor fi multifuncționale pentru procese de instanță.”

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.

Cuplu torturat cu electroșocuri: Polițiștii au scris „trădător” pe fruntea soțului

Un cuplu a fost torturat de către poliția turcă cu electroșocuri în timpul detenției lor de 14 zile, potrivit femeii.