joi, mai 9, 2024

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

O persoană care a observat pe cer sateliții Starlink ai SpaceX, o companie condusă de Elon Musk, a crezut că este o invazie extraterestră și a cerut ajutor de la poliție, conform Gazete Duvar.

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

Tânărul care a făcut denunțul a arătat imaginile pe care le-a dus la poliție și a spus că a făcut sesizare în cazul unui atac. Echipele de poliție, în schimb, au informat că obiectele luminoase de pe cer erau sateliți.

SpaceX așteaptă acordul Turciei

Starlink oferă servicii de sateliți pe orbită joasă și are peste 5.000 de sateliți mici pe orbită terestră joasă.

În prezent, serviciul de internet prin satelit Starlink nu este operațional în Turcia. Cu toate acestea, SpaceX așteaptă aprobarea guvernului turc pentru a-și iniția serviciile în țară.

În februarie 2023, CEO-ul companiei, Elon Musk, a oferit servicii Starlink Turciei în urma cutremurului.

Cu toate acestea, guvernul turc a refuzat oferta, declarând că deține o capacitate adecvată de satelit pentru a ajuta regiunile afectate de cutremur.

În timpul întâlnirii lui Musk cu președintele Recep Tayyip Erdogan din septembrie, Musk și-a declarat încă o dată dorința de a opera în Turcia. Cu toate acestea, autoritățile turce ezită în privința Starlink, care ar putea fi mai greu de reglementat decât furnizorii de internet convenționali care sunt sub control puternic de stat, în special în timpul revoltelor politice.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.