joi, aprilie 25, 2024

Vicepremierul Sevil Shhaideh se exprimă referitor la clădirile cu risc seismic

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat sâmbătă, la Buzău, că în fiecare an Ministerul Dezvoltării alocă sume considerabile pentru autoritățile locale în vederea consolidării blocurilor cu risc seismic, dar „gradul de absorbție nu depășește 10 la sută din suma alocată”.

Potrivit vicepremierului, problema majoră o constituie refuzul proprietarilor de a pleca din imobile în perioada lucrărilor de consolidare.

sevil shhaideh seismic ile ilgili görsel sonucu

„Din acest motiv, lucrările de consolidare sunt foarte mult îngreunate. Este destul de complicat să faci o lucrare de consolidare, mai ales pe interiorul clădirii, cu locatarii în imobil”, a spus Shhaideh.

Vicepremierul a subliniat că anul acesta sunt alocate 25 de milioane de lei pentru finanțarea clădirilor cu risc seismic.

„Așteptăm solicitările autorităților locale pentru a le finanța în vederea consolidării”, a afirmat Shhaideh.

Premierul Sorin Grindeanu și viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-au aflat sâmbătă la Buzău.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.