joi, martie 28, 2024

ŞCOALA POLITICĂ DE VARĂ DE LA NEPTUN

„Cred că trebuie introduse criterii de performanţă şi pentru învăţământul preuniversitar. Nu se finanţează învăţământul superior pe profesori. Profesorii ar putea să treacă foarte bine şi să susţină after-school-ul şi în felul acesta vom avea copii mai educaţi. Nu putem ţine o şcoală care nu dă performanţă – cinci ani la rând nu ia niciun elev bacalaureatul. O transformi în şcoală profesională – este de un alt nivel”, a declarat fostul ministru al Educaţiei la Şcoala politică de vară de la Neptun.

Potrivit acesteia, nu este normal ca o instituţie de învăţământ să introducă doar 10 elevi în examenul de Bacalaureat. „Tu, ca profesor, accepţi că ai dat un rebut? Nu putem să acceptăm asta în sistemul de învăţământ, după părerea mea. Şi de aceea cred că profesorul trebuie să depună un pic mai multă strădanie. Noi în învăţământul superior am introdus criterii de calitate la finanţare din 2001 şi din ce în ce a progresat mai mult. Cred că şi în şcolile din preuniversitar trebuie introduse aceste criterii de calitate la finanţare. Finanţare care nu e pe profesori, nu finanţezi profesorii, finanţezi studenţii sau elevii, pentru că e finanţare per capita – sigur în funcţie de tipul de învăţământ”, a afirmat fostul ministru al Educaţiei PSD.

COPYRIGHT 2010: PAUL BUCIUTA/ ARTISTA
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a afirmat sâmbătă, la Şcoala de vară a TSD de la Neptun, că ar trebui introduse criterii de performanţă şi pentru învăţământul preuniversitar.

Aceasta a pledat pentru un sistem de evaluare a profesorilor şi în învăţământul preuniversitar, formulă care să aibă o anumită periodicitate, în condiţiile în care în învăţământul superior fiecare profesor este evaluat anual.

Răspunzând unor întrebări, Ecaterina Andronescu a subliniat că dascălul este constructorul acestei naţiuni. „Şi este în slujba acestei naţiuni. Şi eu sunt dascăl şi cred că asta trebuie să accept în momentul în care mi-am ales această profesie”, a mai adăugat senatorul PSD.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne