vineri, iulie 26, 2024

ŞCOALA POLITICĂ DE VARĂ DE LA NEPTUN

„Cred că trebuie introduse criterii de performanţă şi pentru învăţământul preuniversitar. Nu se finanţează învăţământul superior pe profesori. Profesorii ar putea să treacă foarte bine şi să susţină after-school-ul şi în felul acesta vom avea copii mai educaţi. Nu putem ţine o şcoală care nu dă performanţă – cinci ani la rând nu ia niciun elev bacalaureatul. O transformi în şcoală profesională – este de un alt nivel”, a declarat fostul ministru al Educaţiei la Şcoala politică de vară de la Neptun.

Potrivit acesteia, nu este normal ca o instituţie de învăţământ să introducă doar 10 elevi în examenul de Bacalaureat. „Tu, ca profesor, accepţi că ai dat un rebut? Nu putem să acceptăm asta în sistemul de învăţământ, după părerea mea. Şi de aceea cred că profesorul trebuie să depună un pic mai multă strădanie. Noi în învăţământul superior am introdus criterii de calitate la finanţare din 2001 şi din ce în ce a progresat mai mult. Cred că şi în şcolile din preuniversitar trebuie introduse aceste criterii de calitate la finanţare. Finanţare care nu e pe profesori, nu finanţezi profesorii, finanţezi studenţii sau elevii, pentru că e finanţare per capita – sigur în funcţie de tipul de învăţământ”, a afirmat fostul ministru al Educaţiei PSD.

COPYRIGHT 2010: PAUL BUCIUTA/ ARTISTA
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a afirmat sâmbătă, la Şcoala de vară a TSD de la Neptun, că ar trebui introduse criterii de performanţă şi pentru învăţământul preuniversitar.

Aceasta a pledat pentru un sistem de evaluare a profesorilor şi în învăţământul preuniversitar, formulă care să aibă o anumită periodicitate, în condiţiile în care în învăţământul superior fiecare profesor este evaluat anual.

Răspunzând unor întrebări, Ecaterina Andronescu a subliniat că dascălul este constructorul acestei naţiuni. „Şi este în slujba acestei naţiuni. Şi eu sunt dascăl şi cred că asta trebuie să accept în momentul în care mi-am ales această profesie”, a mai adăugat senatorul PSD.

Anatolian Food Fest în premieră la Alba Iulia! Bunătăți turcești pe ritmuri orientale

Din 26 iulie până pe 28 iulie, albaiulieni sunt așteptăm la Cetatea Alba Carolina cu bunătăți tradiționale turcești, precum lahmacun, gozleme, diferite tipuri de Kebab, și bineînțeles, deserturi precum: baclava, înghețată turcească, cataif, care merg perfect cu o cafea la nisip sau un șerbet.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului döner

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului doner, Berlinul făcând apel la încercarea Ankarei de a acorda îndrăgitului aliment stradal...

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.