joi, iunie 13, 2024

InfoMatrix-2024 în București: 300 de studenți din 17 țări la concurs de IT

Finala „InfoMatrix-2024”, devenită un brand important pe care România l-a adus în sectorul IT mondial, s-a încheiat cu ceremonia de premiere care a avut loc, pe 4 iunie, conform RomanyaHaber. 

După ce au trecut eliminatorii în diferite țări și regiuni ale lumii, 300 de studenți din 17 țări au venit la București pentru finala Infomatrix și au concurat cu 65 de proiecte impresionante la concursul care a durat 4 zile.

Elevii au urcat pe scenă cu steagurile lor în timpul distribuirii medaliilor în 5 categorii diferite: programare, control hardware, robotică, artă digitală și scurtmetraje.

Elevii de la Liceul Teoretic International de Informatica Constanta formata din Andrei Delcea și Eduard Ionut Cocu au luat medalia de bronz în finala mondială Infomatrix, în secțiunea Hardware Control.

Competiției s-au încheiat cu festivitatea de premiere desfășurată la Sala Sporturilor Lumina Arena.

InfoMatrix, brandul mondial al României

Competiția de proiecte Infomatrix, care a fost lansată pentru prima dată de Instituțiile de Învățământ Lumina în 2003, a devenit în 20 de ani un brand mondial în sectorul IT al României.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcia. Primarul ales condamnat la 20 de ani închisoare sub acuzații de terorism

Un tribunal turc a pronunțat o pedeapsă de aproape 20 de ani de închisoare unui primar ales la alegerile din martie 2023...

Turcia: 7 persoane arestate că au ascultat predici religioase pe platforma X

Organizația Națională de Informații a Turciei (MİT) au condus o operațiune care vizează indivizii care participau la un live de pe platforma X, unde discutau Risale-i Nur, o exegeză Coranică scrisă de regretatul savant islamic Said Nursî, a cărui învățături au contribuit mai târziu la inspirarea Mișcării Gülen.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.