luni, iunie 17, 2024

Jose Mourinho la Fenerbahce. Idee furată de la candidatul pentru președinția clubului

Alegerile pentru președinția clubului Fenerbahce sunt programate pentru 9 iunie, iar lupta se dă între Ali Koç, actual președintele al clubului  și Aziz Yıldırım, fostul președinte.

Aziz Yildirim, care a condus clubul din 1998 până în 2018, când a pierdut în fața lui Ali Koç, a promis că dacă dacă va câştiga alegerile, îl va aduce pe Jose Mourinho antrenor. 

„M-am întâlnit faţă în faţă cu Jose Mourinho săptămâna trecută. I-am zis: ⟨Fenerbahce are nevoie de tine şi tu ai nevoie de Fenerbahce.⟩ Aproape sigur, dacă voi fi ales preşedinte, Mourinho va semna cu noi. I-am promis că îi voi aduce toţi jucătorii de care are nevoie, pe cine vrea el.”, a dezvăluit Aziz Yildirim, în martie 2024.

Fenerbahce, ultima oară campioană în 2014

Fenerbahce a terminat pe locul doi în Süper Lig, cu 99 de puncte, după meciul de din 27 mai, după Galatasaray care a încheiat sezonul cu 102 puncte. Pe locul trei fiind Trabzonspor, cu 67 de puncte.

Primele două clasate vor juca în play-off-ul Ligii Campionilor, respectiv în turul doi preliminar al LC. Trabzonspor va evolua în turul doi preliminar al Ligii Europa.

La câteva zile după eșecul de la SüperLig, a fost anunțat că antrenorul portughez Jose Mourinho a ajuns la Istanbul pentru a semna contractul cu Fenerbahce.

Fenerbahçe a câștigat 19 campionate din Super League în total. Ultima dată când a devenit campion a fost în 2013-2014.

Salariul lui Jose Mourinho

Conform Kartal Record, la Beșiktaș, Jose Mourinho ar fi cerut un salariu anual de 11 milioane de euro și o clauză de reziliere între 20 și 25 de milioane de euro. În plus, antrenorul  vrea să beneficieze și de mașini, locuință și vacanțe plătite de club.

„Clubul nostru ajuns la un acord cu domnul Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix pentru postul de antrenor al echipei pentru sezoanele  2024-2025 și 2025-2026, pentru o smă de 10.500.000 de euro pe sezon. ”, anunță platformei KAP, conform Gazete Duvar.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.