miercuri, februarie 21, 2024

Reuters: Candidatul prezidențial, Muharrem İnce „ar putea oferi lui Erdogan un colac de salvare”


Candidatura prezidențială a lui Muharrem İnce ar putea împinge alegerile la un al doilea tur, „crescând potențial perspectivele de câștig ale lui Erdogan”, conform unui articol din Reuters.

Muharrem İnce, „un candidat separatist”, așa cum este numit în articol, „ar putea oferi un colac de salvare președintelui Recep Tayyip Erdogan.”

„İnce ar putea spori perspectivele de victorie ale lui Erdoğan. Unele sondaje arată că principala alianță de opoziție îl învinge pe Erdogan, dar candidatul terț İnce ar putea reduce decalajul”.

Acest lucru ar putea împinge alegerile din mai din Turcia la un al doilea tur, „crezând potențial perspectivele de câștig ale președintelui, potrivit analiștilor și sondajelor”

Dacă niciun candidat la președinție nu obține mai mult de 50% la votul din 14 mai, primii doi vor concura într-un al doilea tur două săptămâni mai târziu.

Acord cu Kılıçdaroğlu

Unii analiști susțin că Ince ar putea conveni asupra unui acord cu Kılıçdaroğlu și se va retrage înainte de vot pentru a stimula opoziția care conform sondajelor, păstrează un avantaj față de Erdogan. Însă, este puțin probabil ca İnce să cedeze ușor.

„İnce, ale cărui discursuri directe și dansuri improvizate au atras atenția rețelelor sociale, a demisionat din CHP în urmă cu doi ani și a format Partidul Patriei după ce de două ori nu a reușit să devină lider CHP.

„Candidatura lui Ince ar face dificilă înfrângerea lui Erdogan în primul tur, dar acest lucru poate fi depășit dacă, așa cum se așteaptă alianța de opoziție, sprijinul lui și al celui de-al patrulea candidat Sinan Ogan scade la aproape 5 % până în ziua alegerilor”, se arată în articol.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan, liderul principal al opoziției Partidul Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, liderul Partidului Patriei Muharrem İnce și Sinan Oğan, candidatul unui bloc format din patru partide de extremă dreapta, sunt cei patru candidați care s-au calificat pentru a candida la alegerile prezidențiale.

Muharrem İnce a devenit faimos în rândul tinerilor de pe TikTok, după ce a dansat în timp ce cobora din autocar. Mulți creatori de conținut s-au filmat în timp ce imitau dansul lui İnce.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.