miercuri, mai 29, 2024

Noua melodie a lui Tarkan a provocat un scandal: „Nu ne-a încolțit mereu?Nu ne-a înjunghiat în spate înainte?

Noua melodie a lui Tarkan a devenit virală pe rețelele de socializare din cauza versurilor, politicienii crezând că are mesaje subliminale la adresa guvernului lui Erdogan, conform presei turcești.

Melodia „Geçcek” (Acesta va trece), în mai puțin de 24 de ore a ajuns la 3,4 milioane de vizualizări pe contul de Youtube.

Într-o postare pe contul de Youtube, Tarkan a susținut că aceasta a scris melodia pentru a ridica moralul oamenilor în timpul pandemiei COVID-19.

„Acum aproximativ un an, am trecut printr-o perioadă în care starea mea de spirit nu era deloc bună. Evenimentele triste care se petrec în lume, cursul alarmant al umanității, distrugerea naturii, pandemia m-au afectat foarte negativ. Am vrut sa scriu o melodie care sa ne ajute pe toți. Cine știe, m-am gandit ca poate va da puțină consolare, vă va ridica moralul, speranta. Sper sa fie bine pentru noi toți,” a susținut cântărețul într-un video.

Reacțiile partidelor din opoziție

Cu toate acestea, mai mulți politicieni din partidele de opoziție au postat mesaje pe rețelele de socializare atrăgând atenția asupra versurilor melodiei, susținând că are mesaje pentru partidul de la guvernare.

Deputatul CHP, Gamze Akkuş İlgezdi, a făcut comentarii pe Twitter, în legătură cu melodia.

„Am ajuns la sfârșit. Ei vor pleca și necazurile se vor termina… Ce urmează să vină, vine”, scrie İlgezdi.

Președintele organizației de femei al partidului de opozițue, CHP, Aylin Nazlıaka a făcut o postare pe contul de Twitter, despre melodia lui Tarkan.

„Așa cum Tarkan, care a devenit întotdeauna un interpret al emoțiilor noastre, spune: „Va pleca exact așa cum a venit, totul are un sfârșit, și acest calvar se va termina”, se arată în postarea de pe Twitter.

Susținătorii lui Erdogan: Tarkan este „un troll”

Hacı Yakışıklı, reprezentantu  al ziarului pro-guvernamental Akit, a susținut că versurile au fost „scrise din Pennsylvania”, ceea ce se referă la locul unde Fethullah Gülen trăiește.

În ceea ce privește alianța de guvernământ, deputatul de guvernământ al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) din İzmir, Alpay Özalan, a comentat pe Twitter.

 „Nu au proiecte sau programe. Sunt consolați cu un cântăreț care s-a transformat într-un troll. O opoziție cu Tarkan, speranța nici nu poate exista. Ei aspiră fără sfială să guverneze statul”, a scris oficialul.

Melodia lui Tarkan

”Nu a fost mereu încolțit?

Nu ne-a lovit în spate?

Aceasta nu este prima lovitură.

Am căzut, da, dar nu ne-am ridicat?

Nu ne-a încolțit mereu?

Nu ne-a înjunghiat?

În spate înainte?

Câte lovituri au fost?

Acesta nu este prima.

Am căzut, dar ne-am ridicat, nu-i așa?

Nu am contestat mereu destinul?

Stai liniştit

Am trecut peste atâtea lucruri înainte

Va trece, va trece, sigur va trece și asta

Vei vedea, speranțele tale vor avea timpul vieții lor

Oh, atunci vom dansa cu bucurie

Acele zile ale florilor sunt atât de aproape, crede-mă”

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile.