vineri, aprilie 19, 2024

Noua melodie a lui Tarkan a provocat un scandal: „Nu ne-a încolțit mereu?Nu ne-a înjunghiat în spate înainte?

Noua melodie a lui Tarkan a devenit virală pe rețelele de socializare din cauza versurilor, politicienii crezând că are mesaje subliminale la adresa guvernului lui Erdogan, conform presei turcești.

Melodia „Geçcek” (Acesta va trece), în mai puțin de 24 de ore a ajuns la 3,4 milioane de vizualizări pe contul de Youtube.

Într-o postare pe contul de Youtube, Tarkan a susținut că aceasta a scris melodia pentru a ridica moralul oamenilor în timpul pandemiei COVID-19.

„Acum aproximativ un an, am trecut printr-o perioadă în care starea mea de spirit nu era deloc bună. Evenimentele triste care se petrec în lume, cursul alarmant al umanității, distrugerea naturii, pandemia m-au afectat foarte negativ. Am vrut sa scriu o melodie care sa ne ajute pe toți. Cine știe, m-am gandit ca poate va da puțină consolare, vă va ridica moralul, speranta. Sper sa fie bine pentru noi toți,” a susținut cântărețul într-un video.

Reacțiile partidelor din opoziție

Cu toate acestea, mai mulți politicieni din partidele de opoziție au postat mesaje pe rețelele de socializare atrăgând atenția asupra versurilor melodiei, susținând că are mesaje pentru partidul de la guvernare.

Deputatul CHP, Gamze Akkuş İlgezdi, a făcut comentarii pe Twitter, în legătură cu melodia.

„Am ajuns la sfârșit. Ei vor pleca și necazurile se vor termina… Ce urmează să vină, vine”, scrie İlgezdi.

Președintele organizației de femei al partidului de opozițue, CHP, Aylin Nazlıaka a făcut o postare pe contul de Twitter, despre melodia lui Tarkan.

„Așa cum Tarkan, care a devenit întotdeauna un interpret al emoțiilor noastre, spune: „Va pleca exact așa cum a venit, totul are un sfârșit, și acest calvar se va termina”, se arată în postarea de pe Twitter.

Susținătorii lui Erdogan: Tarkan este „un troll”

Hacı Yakışıklı, reprezentantu  al ziarului pro-guvernamental Akit, a susținut că versurile au fost „scrise din Pennsylvania”, ceea ce se referă la locul unde Fethullah Gülen trăiește.

În ceea ce privește alianța de guvernământ, deputatul de guvernământ al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) din İzmir, Alpay Özalan, a comentat pe Twitter.

 „Nu au proiecte sau programe. Sunt consolați cu un cântăreț care s-a transformat într-un troll. O opoziție cu Tarkan, speranța nici nu poate exista. Ei aspiră fără sfială să guverneze statul”, a scris oficialul.

Melodia lui Tarkan

”Nu a fost mereu încolțit?

Nu ne-a lovit în spate?

Aceasta nu este prima lovitură.

Am căzut, da, dar nu ne-am ridicat?

Nu ne-a încolțit mereu?

Nu ne-a înjunghiat?

În spate înainte?

Câte lovituri au fost?

Acesta nu este prima.

Am căzut, dar ne-am ridicat, nu-i așa?

Nu am contestat mereu destinul?

Stai liniştit

Am trecut peste atâtea lucruri înainte

Va trece, va trece, sigur va trece și asta

Vei vedea, speranțele tale vor avea timpul vieții lor

Oh, atunci vom dansa cu bucurie

Acele zile ale florilor sunt atât de aproape, crede-mă”

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.