joi, aprilie 7, 2022

Noua melodie a lui Tarkan a provocat un scandal: „Nu ne-a încolțit mereu?Nu ne-a înjunghiat în spate înainte?

Noua melodie a lui Tarkan a devenit virală pe rețelele de socializare din cauza versurilor, politicienii crezând că are mesaje subliminale la adresa guvernului lui Erdogan, conform presei turcești.

Melodia „Geçcek” (Acesta va trece), în mai puțin de 24 de ore a ajuns la 3,4 milioane de vizualizări pe contul de Youtube.

Într-o postare pe contul de Youtube, Tarkan a susținut că aceasta a scris melodia pentru a ridica moralul oamenilor în timpul pandemiei COVID-19.

„Acum aproximativ un an, am trecut printr-o perioadă în care starea mea de spirit nu era deloc bună. Evenimentele triste care se petrec în lume, cursul alarmant al umanității, distrugerea naturii, pandemia m-au afectat foarte negativ. Am vrut sa scriu o melodie care sa ne ajute pe toți. Cine știe, m-am gandit ca poate va da puțină consolare, vă va ridica moralul, speranta. Sper sa fie bine pentru noi toți,” a susținut cântărețul într-un video.

Reacțiile partidelor din opoziție

Cu toate acestea, mai mulți politicieni din partidele de opoziție au postat mesaje pe rețelele de socializare atrăgând atenția asupra versurilor melodiei, susținând că are mesaje pentru partidul de la guvernare.

Deputatul CHP, Gamze Akkuş İlgezdi, a făcut comentarii pe Twitter, în legătură cu melodia.

„Am ajuns la sfârșit. Ei vor pleca și necazurile se vor termina… Ce urmează să vină, vine”, scrie İlgezdi.

Președintele organizației de femei al partidului de opozițue, CHP, Aylin Nazlıaka a făcut o postare pe contul de Twitter, despre melodia lui Tarkan.

„Așa cum Tarkan, care a devenit întotdeauna un interpret al emoțiilor noastre, spune: „Va pleca exact așa cum a venit, totul are un sfârșit, și acest calvar se va termina”, se arată în postarea de pe Twitter.

Susținătorii lui Erdogan: Tarkan este „un troll”

Hacı Yakışıklı, reprezentantu  al ziarului pro-guvernamental Akit, a susținut că versurile au fost „scrise din Pennsylvania”, ceea ce se referă la locul unde Fethullah Gülen trăiește.

În ceea ce privește alianța de guvernământ, deputatul de guvernământ al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) din İzmir, Alpay Özalan, a comentat pe Twitter.

 „Nu au proiecte sau programe. Sunt consolați cu un cântăreț care s-a transformat într-un troll. O opoziție cu Tarkan, speranța nici nu poate exista. Ei aspiră fără sfială să guverneze statul”, a scris oficialul.

Melodia lui Tarkan

”Nu a fost mereu încolțit?

Nu ne-a lovit în spate?

Aceasta nu este prima lovitură.

Am căzut, da, dar nu ne-am ridicat?

Nu ne-a încolțit mereu?

Nu ne-a înjunghiat?

În spate înainte?

Câte lovituri au fost?

Acesta nu este prima.

Am căzut, dar ne-am ridicat, nu-i așa?

Nu am contestat mereu destinul?

Stai liniştit

Am trecut peste atâtea lucruri înainte

Va trece, va trece, sigur va trece și asta

Vei vedea, speranțele tale vor avea timpul vieții lor

Oh, atunci vom dansa cu bucurie

Acele zile ale florilor sunt atât de aproape, crede-mă”

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.