duminică, martie 19, 2023

Noua melodie a lui Tarkan a provocat un scandal: „Nu ne-a încolțit mereu?Nu ne-a înjunghiat în spate înainte?

Noua melodie a lui Tarkan a devenit virală pe rețelele de socializare din cauza versurilor, politicienii crezând că are mesaje subliminale la adresa guvernului lui Erdogan, conform presei turcești.

Melodia „Geçcek” (Acesta va trece), în mai puțin de 24 de ore a ajuns la 3,4 milioane de vizualizări pe contul de Youtube.

Într-o postare pe contul de Youtube, Tarkan a susținut că aceasta a scris melodia pentru a ridica moralul oamenilor în timpul pandemiei COVID-19.

„Acum aproximativ un an, am trecut printr-o perioadă în care starea mea de spirit nu era deloc bună. Evenimentele triste care se petrec în lume, cursul alarmant al umanității, distrugerea naturii, pandemia m-au afectat foarte negativ. Am vrut sa scriu o melodie care sa ne ajute pe toți. Cine știe, m-am gandit ca poate va da puțină consolare, vă va ridica moralul, speranta. Sper sa fie bine pentru noi toți,” a susținut cântărețul într-un video.

Reacțiile partidelor din opoziție

Cu toate acestea, mai mulți politicieni din partidele de opoziție au postat mesaje pe rețelele de socializare atrăgând atenția asupra versurilor melodiei, susținând că are mesaje pentru partidul de la guvernare.

Deputatul CHP, Gamze Akkuş İlgezdi, a făcut comentarii pe Twitter, în legătură cu melodia.

„Am ajuns la sfârșit. Ei vor pleca și necazurile se vor termina… Ce urmează să vină, vine”, scrie İlgezdi.

Președintele organizației de femei al partidului de opozițue, CHP, Aylin Nazlıaka a făcut o postare pe contul de Twitter, despre melodia lui Tarkan.

„Așa cum Tarkan, care a devenit întotdeauna un interpret al emoțiilor noastre, spune: „Va pleca exact așa cum a venit, totul are un sfârșit, și acest calvar se va termina”, se arată în postarea de pe Twitter.

Susținătorii lui Erdogan: Tarkan este „un troll”

Hacı Yakışıklı, reprezentantu  al ziarului pro-guvernamental Akit, a susținut că versurile au fost „scrise din Pennsylvania”, ceea ce se referă la locul unde Fethullah Gülen trăiește.

În ceea ce privește alianța de guvernământ, deputatul de guvernământ al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) din İzmir, Alpay Özalan, a comentat pe Twitter.

 „Nu au proiecte sau programe. Sunt consolați cu un cântăreț care s-a transformat într-un troll. O opoziție cu Tarkan, speranța nici nu poate exista. Ei aspiră fără sfială să guverneze statul”, a scris oficialul.

Melodia lui Tarkan

”Nu a fost mereu încolțit?

Nu ne-a lovit în spate?

Aceasta nu este prima lovitură.

Am căzut, da, dar nu ne-am ridicat?

Nu ne-a încolțit mereu?

Nu ne-a înjunghiat?

În spate înainte?

Câte lovituri au fost?

Acesta nu este prima.

Am căzut, dar ne-am ridicat, nu-i așa?

Nu am contestat mereu destinul?

Stai liniştit

Am trecut peste atâtea lucruri înainte

Va trece, va trece, sigur va trece și asta

Vei vedea, speranțele tale vor avea timpul vieții lor

Oh, atunci vom dansa cu bucurie

Acele zile ale florilor sunt atât de aproape, crede-mă”

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Raport Freedom House: Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în 2023

Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în raportul „Freedom in the World 2023” publicat de Freedom House din Washington, conform Stockholm...

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.