vineri, aprilie 8, 2022

Apelul disperat a unei soții. Soțul în vârstă de 65 de ani,bolnav de cancer, închis după gratii


Soția lui Ahmet Zeki Özkan, un bărbat în vârstă de 65 de ani, care a fost arestat săptămâna trecută, în ciuda faptului că suferea de cancer în stadiu terminal, a cerut autorităților eliberarea imediată a soțului ei, conform Stockholm Center for Freedome.

Yasemin Özkan a spus că soțul ei suferă de cancer pulmonar și că medicii i-au dat doar un an de trăit. Özkan a fost trimis la o închisoare din sudul provinciei Antalya și a fost închis într-o celulă de carantină, pentru a executa o pedeapsă cu condamnarea pentru presupiuse legături cu mișcarea Gülen.

Deținuții care tocmai au ajuns în închisoare sunt obligați să rămână într-o celulă de carantină din cauza măsurilor legate de COVID-19. Cu toate acestea, aceste celule sunt renumite pentru condițiile lor proaste și supraaglomerarea.

„Soțul meu nu a primit nici măcar un pat. I s-a dat o pătură și i s-a spus să doarmă pe podea. Acest lucru este foarte dăunător sănătății lui”, a susținut femeia.

Yasemin Özkan a adăugat că medicamentele luate de soțul ei au avut efecte secundare grave, care trebuiau tratate cu cea mai mare grijă.

 „El este susceptibil la infecții, iritații și leziuni ale pielii. Are nevoie de îngrijire constantă și nu își permite să slăbească”, spune soția.

Özkan a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în octombrie 2020. Consiliul de Medicină Legală din Antalya a emis un raport în care spunea că nu era apt pentru a fi încarcerat. Cu toate acestea, Consiliul Național de Medicină Legală (ATK) a emis un raport contradictoriu, spunând că ar putea rămâne într-o închisoare care are un medic și o infirmerie.

Özkan a fost condamnat la șase ani și trei luni de închisoare. El a fost acuzat că a donat unei organizații de caritate afiliată mișcării Gülen și că și-a trimis copiii la o școală privată care avea legături cu mișcarea.

Potrivit Asociației pentru Drepturile Omului (İHD), în iunie 2020, în închisorile turcești erau peste 1.605 deținuți bolnavi, dintre care aproximativ 600 erau grav bolnavi.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.