miercuri, iulie 17, 2024

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Costul găzduirii unei ceremonii de căsătorie s-a dublat față de ultimul an, ajungând până la 450.000 de lire, potrivit Gazete Duvar.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-a dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

În mod tradițional, ceremonia căsătoriei are diferite etape, dar evenimentul principal durează două nopți, cu o noapte cu henna mai întâi și ceremonia principală mai târziu.

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Costuri suplimentare

În mod tradițional, familiile tinerilor cumpără mobilă și electrocasnice, prețurile ajungând la un nivel astronomic. Achiziționarea ectrocasnicelor mici costă în medie 45.000 de lire, iar mobilierul 150.000 de lire.

Potrivit Institutului de Statistică din Turcia (TÜİK), aproximativ 600.000 de cupluri se căsătoresc în țară în fiecare an. 

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.