miercuri, iulie 24, 2024

Tururi de noapte la Topkapı se deschid pentru prima oară în 100 de ani

Muzeul Palatului Topkapı va oferi tururi târzii pentru prima dată de la inaugurarea sa în 1924, potrivit unei declarații făcute de Direcția Palatelor Naționale, conform Daily Sabah.

Muzeul palatului va fi deschis vizitelor pentru o sesiune exclusivă oferită între orele 21.00. la 23:00, sâmbăta.

Vizitele se vor face pe diferite grupe, prima începând cu ora 21.00, sâmbăta. Fiecare grup va avea o capacitate de maximum 300 de vizitatori.

Tururile vor începe și se vor încheia la Poarta Bab-ı Hümayun, intrarea principală în palatul emblematic. Vizitatorii vor avea șansa de a vedea Divan-ı Hümayun (Consiliul Imperial), clădirea Kubbealtı și Galeria Ceasurilor Palatului.

Bucătărie Kuşhane, nou inaugurată

În secţiunea Harem, vizitatorii vor vedea diverse încăperi, inclusiv nou-inaugurată Bucătărie Kuşhane din incinta concubinei. Alte secțiuni ale palatului vor fi, de asemenea, disponibile pentru a fi vizitate.

Biletele pentru tururile exclusive de seară vor fi disponibile la casele de bilete din fața palatului.

Planificarea pentru iluminarea siturilor arheologice pentru vizitele de seară a fost finalizată și lansată în orașe antice importante de-a lungul coastelor Mării Egee și Mediteranei, cum ar fi Olympos, Phaselis, Syedre, Perge și Aspendos, începând cu sezonul de vară 2024.

Conceptul „Muzee de noapte” a fost anunțat de ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, la începutul acestui an, având ca scop menținerea muzeelor ​​deschise și iluminate până târziu în noapte în centrele turistice unde temperaturile sunt ridicate în timpul verii, încurajând turiștii să exploreze dincolo de hotelurile lor și beneficiază și altor părți interesate din oraș.

Conceptul de vizite la Muzeul de Noapte a fost implementat pentru prima dată de SICPA Türkiye sub auspiciile Ministerului Culturii și Turismului la Efes și Hierapolis, unde a fost întâmpinat cu mare entuziasm de către turiștii locali și internaționali. Acest model de succes este de așteptat să fie replicat la Palatul Topkapı, sporindu-și atractivitatea și accesibilitatea.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.