joi, iulie 4, 2024

Atacurile rasiste împotriva refugiaților sirieni se accelerează în Turcia

Atacurile rasiste împotriva refugiaților sirieni au crescut, magazinele și vehiculele refugiaților fiind incendiate, conform presei turcești.

În Kayseri, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Bursa şi Gaziantep, atacurile asupra refugiaţilor sirieni s-au intensificat până la punctul în care le-au incendiat magazinele şi vehiculele şi ar fi înjunghiat refugiaţii pe străzi.

Atacurile au început, pe 30 iunie, după ce în oraşul Kayseri un sirian ar fi hărțuit sexual o fată siriana de 6 ani.

Deși guvernul a interzis publicarea ştirilor despre acest caz, 14 polițiști şi un pompier a fost rănit uşor la protestele violente din oraș.

În districtul Reyhanlı, din Hatay, în apropiere de granița cu Siria, unii localnici au atacat magazine din zonele dens populate de refugiați sirieni.

O mulțime s-a adunat în fața clădirii municipale, fluturând steaguri turcești și scandând „Nu vrem refugiați”.

În districtul Seyhan, din Adana, un grup de motociclete a încercat să intre în unele cartiere cu steaguri turcești pentru a organiza un convoi. Poliția a împiedicat grupul să intre în cartier.

În orașul de graniță Akçakale, din provincia Şanlıurfa au fost atacate magazine aparținând sirienilor. 

Negustorii sirieni din Bursa și-au închis magazinele devreme din cauza problemelor de securitate.

A începutul primul Festival Turcesc din 2024, pe Arena Națională, din București

Anatolian Food Fest se întoarce, după ce a fost mult așteptat de gurmanzi și pasionați de cultura și tradiția orientală, în perioada 28-30 iunie 2024 de la ora 10:00 până la ora 22:00, la Arena Națională.

Turcia. Fostă profesoară în închisoare cu copilul de 20 de luni

Ayşe Ercengiz, demisă printr-un decret guvernamental în urma unei tentative de lovitură de stat din 2016, se află în închisoare de fiica ei, Ela, în vârstă de 20 de luni, care s-a născut prematur și continuă să necesite îngrijire medicală și alăptare.

Atacurile rasiste împotriva refugiaților sirieni se accelerează în Turcia

În Kayseri, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Bursa şi Gaziantep, atacurile asupra refugiaţilor sirieni s-au intensificat până la punctul în care le-au incendiat magazinele şi vehiculele şi ar fi înjunghiat refugiaţii pe străzi.

Veste bună pentru Turcia! Eliminată de pe lista gri: „De dragul lui Şimşek..”

Grupul de acțiune financiară (FATF) de supraveghere internațională a criminalității a scos , vineri, Turcia de pe „lista gri” a țărilor care necesită o supraveghere specială, într-un impuls pentru planul de redresare economică al țării, conform Bold Medya.

Drepturile omului în Turcia: 142 de membri ai Congresului fac apel către Biden

Scrisoarea, datată 2 iulie 2024, solicită acțiuni urgente împotriva a ceea ce descrie ca fiind o campanie sistematică de represiune transnațională condusă de guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Tururi de noapte la Topkapı se deschid pentru prima oară în 100 de ani

Muzeul palatului va fi deschis vizitelor pentru o sesiune exclusivă oferită între orele 21.00. la 23:00, sâmbăta.