vineri, septembrie 22, 2023

LIVE. Iată cine este viitorul președinte al Turciei

Turcia s-a prezentat, duminică, 28 mai 2023, la urne pentru a-și alege cel de-al 13-lea președint. Procesul de vot, care a început la ora 08:00, s-a încheiat la ora 17:00.

Baloți deschiși: 97,28 la sută. Conform primelor rezultate anunțate de Agenția Anadolu din Turcia:

Kemal Kılıçdaroğlu: 47,57 la sută

Recep Tayyip Erdogan: 52,43 la sută


20.05: Conform informațiilor furnizate de președintele Consiliul Electoral, Ahmet Yener, numărul total de urne deschise a fost de 75,42 la sută. Erdogan a strâns 53,41 la sută din voturi, iar Kılıçdaroğlu a primit 46,59 la sută.

19:36: Premierul Ungariei, Viktor Orban l-a felicitat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan înainte ca rezultatele oficiale să fie anunțat. Orban a spus „Felicitări președintelui Erdoğan pentru victoria sa incontestabilă în alegeri!”

19.55: O dispută a izbucnit în clădirea din Ankara, unde au fost numărate voturile de peste mări. Poliția a folosit spray cu piper pentru a întrerupe lupta.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.