vineri, iunie 21, 2024

Erdogan revendică victoria la alegerile prezidențiale din Turcia, pe măsură ce numărătoarea continuă

Recep Tayyip Erdoğan a declarat victoria asupra rivalului său Kemal Kılıçdaroğlu, într-un al doilea tur fără precedent al alegerilor prezidențiale din Turcia, deși totalul voturilor nu a fost încă numărat.

Erdogan s-a ridicat pe un autobuz lângă reședința sa din Istanbul pentru a cânta din nou un cântec de campanie susținătorilor săi și a pronunța victoria.

„Uită-te la scena asta. Este magnific”, a spus el. „Am încheiat al doilea tur al alegerilor prezidențiale în favoarea națiunii noastre.”, susține Erdogan.

Într-un interviu acordat CNN, Erdoğan a râs cu privire la orice sugestie că urmează să sporească controlul autoritar.

„Cum ar putea cineva care merge la un tur de scrutin, în loc să finalizeze alegerile în primul tur, să fie un dictator? Aceasta este realitatea. Ce fel de dictator este acela?”, afirmă Erdogan.

După ce a promis inițial o campanie mai redusă după două cutremure mortale care au ucis peste 50.000 de oameni în sud-estul Turciei, campania lui Erdogan s-a concentrat pe asigurarea alegătorilor că numai el este capabil să rezolve problemele țării, inclusiv criza economică.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.