sâmbătă, septembrie 23, 2023

Erdogan revendică victoria la alegerile prezidențiale din Turcia, pe măsură ce numărătoarea continuă

Recep Tayyip Erdoğan a declarat victoria asupra rivalului său Kemal Kılıçdaroğlu, într-un al doilea tur fără precedent al alegerilor prezidențiale din Turcia, deși totalul voturilor nu a fost încă numărat.

Erdogan s-a ridicat pe un autobuz lângă reședința sa din Istanbul pentru a cânta din nou un cântec de campanie susținătorilor săi și a pronunța victoria.

„Uită-te la scena asta. Este magnific”, a spus el. „Am încheiat al doilea tur al alegerilor prezidențiale în favoarea națiunii noastre.”, susține Erdogan.

Într-un interviu acordat CNN, Erdoğan a râs cu privire la orice sugestie că urmează să sporească controlul autoritar.

„Cum ar putea cineva care merge la un tur de scrutin, în loc să finalizeze alegerile în primul tur, să fie un dictator? Aceasta este realitatea. Ce fel de dictator este acela?”, afirmă Erdogan.

După ce a promis inițial o campanie mai redusă după două cutremure mortale care au ucis peste 50.000 de oameni în sud-estul Turciei, campania lui Erdogan s-a concentrat pe asigurarea alegătorilor că numai el este capabil să rezolve problemele țării, inclusiv criza economică.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.