miercuri, februarie 21, 2024

Kılıçdaroğlu: Guvernul lui Erdogan îi stigmatizează pe kurzi drept „terorişti” pentru a obţine voturi

Principalul candidat din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu a abordat subiectul kurzilor într-un nou videoclip din bucătăria casei sale, publicat pe Twitter, conform Gazete Duvar.

Candidatul principal al blocului de opoziție, Alianța Națională, Kemal Kılıçdaroğlu, pe 17 aprilie, sa adresat kurzilor într-un nou videoclip pe care l-a distribuit pe conturile sale de socializare.

În videoclipul intitulat „Kurzi”, Kılıçdaroğlu a spus că guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan îi stigmatizează pe kurzi drept „teroriști”, ori de câte ori „văd că vor pierde alegerile”.

„În acest moment, milioane de kurzi sunt tratați ca teroriști, non-stop, în fiecare zi. Ei înstrăinează poporul nostru de stat. De ce? Pentru a mai câștiga câteva voturi. Nu le este rușine. Dragii mei oameni. Nu vă lăsați păcăliți de această propagandă”

„Există un destin care îi face pe turci și kurzi frați. Soarta ne-a adus împreună. Nu există iubire profundă ca iubirea frățească. Pentru câteva voturi, nu voi permite niciodată, niciodată, nimănui să facă rău fraternității”, spune Kılıçdaroğlu.

Kurzii, care de zeci de ani au fost împinși la marginea politicii turcești, ar putea juca un rol decisiv în alegerile din 14 mai, care vor determina dacă președintele Recep Tayyip Erdoğan rămâne la conducere după mai bine de două decenii, conform Euroactiv.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.