marți, iulie 16, 2024

Kılıçdaroğlu: Guvernul lui Erdogan îi stigmatizează pe kurzi drept „terorişti” pentru a obţine voturi

Principalul candidat din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu a abordat subiectul kurzilor într-un nou videoclip din bucătăria casei sale, publicat pe Twitter, conform Gazete Duvar.

Candidatul principal al blocului de opoziție, Alianța Națională, Kemal Kılıçdaroğlu, pe 17 aprilie, sa adresat kurzilor într-un nou videoclip pe care l-a distribuit pe conturile sale de socializare.

În videoclipul intitulat „Kurzi”, Kılıçdaroğlu a spus că guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan îi stigmatizează pe kurzi drept „teroriști”, ori de câte ori „văd că vor pierde alegerile”.

„În acest moment, milioane de kurzi sunt tratați ca teroriști, non-stop, în fiecare zi. Ei înstrăinează poporul nostru de stat. De ce? Pentru a mai câștiga câteva voturi. Nu le este rușine. Dragii mei oameni. Nu vă lăsați păcăliți de această propagandă”

„Există un destin care îi face pe turci și kurzi frați. Soarta ne-a adus împreună. Nu există iubire profundă ca iubirea frățească. Pentru câteva voturi, nu voi permite niciodată, niciodată, nimănui să facă rău fraternității”, spune Kılıçdaroğlu.

Kurzii, care de zeci de ani au fost împinși la marginea politicii turcești, ar putea juca un rol decisiv în alegerile din 14 mai, care vor determina dacă președintele Recep Tayyip Erdoğan rămâne la conducere după mai bine de două decenii, conform Euroactiv.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.