marți, decembrie 7, 2021

Enes Kanter luptă împotriva Chinei: „Am libertatea de a vorbi despre toate nedreptățile care au loc în lume”

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a făcut declarații despre lupta sa împotriva guvernului Chinei și încercarea de a-și folosi notiertatea pentru a apăra comunitățile vulnerabile, conform CNN.

Kanter a mărturisit reporterului Christiane Amanpour, de la CNN, într-un interviu exclusiv că, în ciuda faptului că a vorbit despre chestiuni precum Black Lives Matter, NBA a rămas tăcut în privința Chinei, subliniind lupta sa de a echilibra activismul jucătorilor cu piața profitabilă chineză.

„NBA m-a făcut să fac asta. Pentru că de fiecare dată când una dintre echipele NBA sau comisarul iese să vorbească, ei spun că îi încurajează pe jucători să vorbească despre orice vor ei să vorbească. Am libertatea de a vorbi despre toate nedreptățile care au loc în lume, despre toate abuzurile drepturilor omului din întreaga lume. Ei mi-au dat acest drept”, a susținut baschetbalistul. 

În ultimele luni, Kanter a folosit postări pe rețelele de socializare și îmbrăcăminte special concepute în timpul jocurilor NBA pentru a aduce atenția publicului asupra modului în care China tratează comunitatea uigură, Tibet, Taiwan și Hong Kong.

Postările și comentariile sale au provocat o reacție în China, jocurile echipei Boston Celtics fiind retrase de site-ul chinez de streaming, Tencent și guvernul criticând comentariile tânărului baschetbalist.

Taberele de reeducare din China

Uigurii sunt un grup minoritar musulman, care ajunge până aproximativ 11 milioane în Xinjiang, în nord-vestul Chinei.

Grupurile pentru drepturile omului spun că guvernul chinez a eliminat treptat libertățile religioase și alte libertăți ale uigurilor, culminând cu un sistem opresiv de supraveghere în masă, detenție, îndoctrinare și chiar sterilizare forțată.

Mai mult de un milion de bărbați și femei au fost reținuți în rețeaua extinsă de tabere, despre care China spune că există pentru „reeducarea” uigurilor și a altor minorități. Procesul „educației” este descris ca „spălarea creierelor, curățarea inimilor, întărirea neprihănirii și eliminarea răului”.

Erdogan vorbește din nou. Dolarul se apropie de 14 lire

Erdogan vorbește din nou. Dolarul se apropie de 14 lire

Jurnalist arestat pentru interviu în stradă.„Atâta timp cât tăcem, ei vor continua să fure.”

Jurnalist arestat pentru interviu în stradă.„Atâta timp cât tăcem, ei vor continua să fure.”

Raport din Anglia: Armata din Trucia folosește un algoritm pentru a „persecuta” guleniștii

Raport din Anglia: Armata din Trucia folosește un algoritm pentru a „persecuta” guleniștii

Val de critici, după ce președinția a cerut ca „Türkiye” să fie marcă internațională

Președinția Turciei urmărește să promoveze utilizarea cuvântului „Türkiye” în locul echivalentului său în limba străină în tranzacțiile internaționale, declanșând o dezbatere aprinsă pe rețelele sociale, conform Turkish Minutes.

Costul vieții s-a dublat în Istanbul, în raport cu anul trecut

Costul vieții s-a dublat în Istanbul, în raport cu anul trecut

Ministrul Finanțelor a demisionat, după prăbușirea monedei. Pe cine a numit Erdogan noul ministru?

Erdogan l-a numit în funcție pe Nureddin Nebati, care era viceministru, potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial.

2 sate din Turcia pe lista celor mai frumoase sate ale ONU

2 sate din Turcia pe lista celor mai frumoase sate ale ONU

10 foști cadeți au fost eliberați după cinci ani de la puciul eșuat. 24 sunt încă închiși

Zece foști cadeți militari care au fost închiși în renumita închisoare Silivri, din Istanbul de mai bine de cinci ani sub acuzații de lovitură de stat au fost eliberați printr-o decizie judecătorească