vineri, aprilie 8, 2022

Turcia:Prețurile alimentelor vor continua să crească în același ritm


Creșterile prețurilor la alimente din Turcia, care au determinat inflația în acest an, vor continua să crească într-un ritm similar, conform șeful Asociației Agricultorilor din Turcia (TZD), citat de Ahval News.

Hüseyin Demirtaș șeful TZD explică faptul că accelerare a inflaţiei anuale a preţurilor de producţie la alimente este probabil să se reflecte asupra preţurilor de consum cu o întârziere.

„Produsele alimentare și agricole vor crește aproximativ în același ritm în perioada următoare. Anul acesta, putem spune că alimentele de bază precum carnea, laptele, pâinea, produsele de patiserie, uleiul vegetal vor conduce valul de creștere, mai ales având în vedere scăderile de producție cauzate de secetă la cereale, leguminoase și oleaginoase, precum și problemele cu care se confruntă în creșterea animalelor și producția de lapte”, a declarat șeful TZD .

Rata inflației prețurilor de consum din Turcia a crescut la 19,9% anual în octombrie, cel mai ridicat nivel de după criza valutară care a lovit în urmă cu trei ani. Inflația prețurilor de producător a crescut la 46,3 la sută de la 44 la sută.

Criza venind și pe fondul deprecierii lirei turcești, care a atins, miercuri, un nou record. Dolarul ajungând la aproape 10 lire.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.