duminică, mai 26, 2024

Turcia:Prețurile alimentelor vor continua să crească în același ritm


Creșterile prețurilor la alimente din Turcia, care au determinat inflația în acest an, vor continua să crească într-un ritm similar, conform șeful Asociației Agricultorilor din Turcia (TZD), citat de Ahval News.

Hüseyin Demirtaș șeful TZD explică faptul că accelerare a inflaţiei anuale a preţurilor de producţie la alimente este probabil să se reflecte asupra preţurilor de consum cu o întârziere.

„Produsele alimentare și agricole vor crește aproximativ în același ritm în perioada următoare. Anul acesta, putem spune că alimentele de bază precum carnea, laptele, pâinea, produsele de patiserie, uleiul vegetal vor conduce valul de creștere, mai ales având în vedere scăderile de producție cauzate de secetă la cereale, leguminoase și oleaginoase, precum și problemele cu care se confruntă în creșterea animalelor și producția de lapte”, a declarat șeful TZD .

Rata inflației prețurilor de consum din Turcia a crescut la 19,9% anual în octombrie, cel mai ridicat nivel de după criza valutară care a lovit în urmă cu trei ani. Inflația prețurilor de producător a crescut la 46,3 la sută de la 44 la sută.

Criza venind și pe fondul deprecierii lirei turcești, care a atins, miercuri, un nou record. Dolarul ajungând la aproape 10 lire.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.