vineri, aprilie 8, 2022

Caz cutremurător în Istanbul: Tânără ucisă cu sabia samurai în timp ce mergea pe stradă

O tânără arhitectă, în vârstă de 28 de ani, a fost ucisă cu o sabie în timp ce mergea pe stradă în Istanbul, conform Gazete Duvar.

Başak Cengiz, în vârstă de 28 de ani a fost cu o sabie samurai în districtul Ataşehir, din Istanbul de către Can Göktuğ Boz, în vârstă de 27 de ani.

Echipele de poliție, care examinează camerele de securitate, au stabilit că Boz, care a atacat tânăra în fața unui șantier, la ora 19.00, a fugit apoi în fața locului. 

Casa bărbatul a fost percheziționată, unde polițiștii a fost ridicate 15 săbii și cuțite. S-a raportat că printre săbiile confiscate s-a aflat și sabia de samurai folosită în incident.

Sabia samurai cu care Can Göktuğ Boz a comis crima. După incident bărbatul s-a întors acasă și a curățat arma în baie.

De asemenea, ofițerii au constantă că în locuință  erau mai  multe expresii scrise pe hârtie și lipite pe pereți și ferestre.

„Înfige un cuțit în soția ta! Trage un glonț în soția ta! Fugi în diagonală în timp ce o omori dintr-un glonț! Privește puțin în spatele tău! ”, sunt unele dintre expresii. 

Boz, în declarația sa de trei pagini, a povestit despre crima pe care a comis-o „cu sânge rece”.

Tânărul a mărturisit că plănuia să ucidă pe cineva în timp ce iese din casă și că a decis să ucidă o femeie în cazul în care un bărbat i se opune.

Boz a spus că „iubește foarte mult săbiile” și a cumpărat toate săbiile găsite în casa lui online sau din magazine. 

Suspectul Can Göktuğ Boz, care a fost adus la Palatul Anatolian de Justiție din Kartal după finalizarea procedurilor sale la secția de poliție, a dat o declarație procurorului de acolo. 

Parchetul l-a înaintat pe suspectul Boz la biroul judecătorului cu o cerere de arestare, sub acuzația de „Intenție de a ucide cu un sentiment sau chin monstruos” și „amenințare cu o armă”. 

Can Göktuğ Boz a fost arestat pentru infracțiunea de „ucidere prin intenție cu un sentiment monstruos sau chinuire”


Trupul lui Cengiz a fost adus în orașul său natal, Ankara, după procedurile de autopsie. La înmormântare au participat părinții și logodnicul ei, Mahir Mızrak, alături de ați prieteni.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.