joi, aprilie 7, 2022

Efectele crizei economice din Turcia: 61% dintre tineri vor să imigreze


Rata tinerilor care spun că ar prefera „să imigreze pentru o viață mai bună”, iar doar 13 la sută spun că pot trăi confortabil din veniturile lor, potrivit celor mai noi cercetări, citat de Soczu.com

Conform Istanbul Economy Research a realizat un studiu în rândul a 3.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18-30 de ani. 

Rezultatele studiului realizat de Istanbul Economy Research. Doar 13 la sută din tineri pot trăi confortabil cu veniturile lor.

Rezultate ilustrează că 83 la sută  dintre tinerii din Turcia sunt îngrijorați de situația economică a familiilor lor. 29 la sută dintre tineri au rezonat cu expresia „Îmi este foarte greu să trăiesc cu veniturile mele actuale”, în timp ce rata celor care au spus „eu abia  pot face față cu venitul meu curent” este de 31%, iar 27 la sută dintre cei care spun „foarte greu fac față cu venitul meu curent”. 

Rata tinerilor care au spus că pot trăi confortabil din veniturile lor a fost de 13 la sută.

Cercetarea a relevat faptul că tinerii din Turcia deja planifică viitorul cu efectul sentimentului de insecuritate economică. 54% dintre tineri au spus că sunt ocupați cu planurile lor de viitor aproape în fiecare zi.61 la sută dintre tineri au declarat că ar prefera să migreze pentru o viață mai bună. 

Tendința de a participa la politică pentru a trăi într-o societate mai bună este foarte scăzută: 24 la sută sunt înclinați să susțină o mișcare a societății civile, pe când 54% de a începe o mișcare pe social media.

La întrebarea „Crezi că următoarea generație va fi într-o poziție mai bună în ceea ce privește libertatea economică decât generația ta”, 58 la sută spun „Nu, va fi mai rău”. Cei care spun că va fi la fel sunt 11 la sută. Doar 1 din 4 tineri chestionați a spus că noua generație va fi mai independentă din punct de vedere economic.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.