joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Consiliul de stat cere analiza Coca-Cola pentru ingrediente dăunătoare

Consiliul de Stat al Turciei a ordonat experților să examineze dacă băutura răcoritoare Coca-Cola include ingrediente nocive, conform Duvar English.

Instanța  a dat curs cererii lui Ethem Öztürk, care dorea examinarea Coca-Cola pentru substanțe chimice, cancerigene și alte ingrediente dăunătoare.

Öztürk, care a afirmat că lucrează în domeniul sănătății și educația copiilor, a depus o cerere la Ministerul Agriculturii și Pădurilor în 2014 pentru ca autoritățile să determine ingredientele menționate și să le prevină dacă există.

De asemenea, reclamantul a cerut ministerului să interzică toate tipurile de reclame, vânzări și metode de marketing ale Coca-Cola, invocând „efectele adverse ale acestora asupra copiilor”.

După ce a fost respins, Öztürk a depus o plângere la o instanță din Ankara pentru ca respingerea ministerului să fie anulată. Instanța a respins cauza în 2015, spunând că ingredientele au fost deja analizate și faptul că băutura este vândută arată că este sigură.

Instanța a mai spus că aromele din Coca-Cola au fost aprobate anterior în urma analizelor de risc.

Nedescurajat de ambele respingeri, Öztürk a dus cazul la Consiliul de Stat, care a acceptat plângerea sa, spunând că instanța locală a respins cazul fără a efectua examinări ale ingredientelor menționate.

„Rezolvarea acestei probleme necesită cunoștințe speciale și tehnice, așa că este necesară o analiză de expertiză”,se arată în declarația instanței, menționând că rezultatul ar trebui transmis și companiei.

Se așteaptă ca instanța locală să desemneze un expert care să analizeze Coca-Cola și să revizuiască raportul care va fi întocmit ulterior. Hotărârea instanței va fi stabilită în conformitate cu constatările expertului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.