duminică, iulie 25, 2021

Povestea femeilor din taberele de reeducare din China: „Scopul lor este de a-i distruge pe toți”

Femeile din taberele de reeducare  pentru uiguri din China au fost violate în mod sistematic, abuzate sexual și torturate, conform noilor relatări ale deținutelor, citează BBC.

Tursunay Ziawudun, care a fugit din Xinjiang, după ce a petrecut nouă luni în lagărele de reeducare, a declarat că femeile au fost scoase din celule „în fiecare seară” și violate de unul sau mai mulți bărbați chinezi mascați.

Prima ei perioadă de detenție a fost relativ ușoară, cu mâncare decentă și acces la telefonul ei. După o lună, a dezvoltat ulcer gastric și a fost eliberată. Pașaportul soțului ei a fost returnat și el s-a întors în Kazahstan pentru a lucra. 

Pe 9 martie 2018,  Ziawudun a primit o notificare ca să se prezinte la o secție de poliție locală, unde i s-a spus că are nevoie de „mai multă educație”.Astfel, Ziawudun a fost transportată înapoi în taberele de reeducare. 

Tuturor femeilor li s-au confiscat bijuteriile. Cerceii lui Ziawudun au fost smulși, provocându-i sângerarea urechilor și a fost dusă într-o cameră cu un grup de femei. Printre ei se afla și o femeie în vârstă. 

„Au dezbrăcat-o cu totul pe  doamna în vârstă, lăsând-o doar cu lenjeria intimă. A fost atât de jenată încât a încercat să se acopere cu brațele. Am plâns atât de mult uitându-mă la felul în care au tratat-o. „, a relatat femeia.

Ea a povestit că fiecare celulă găzduia 14 femei, cu paturi supraetajate, cu gratii  la ferestre, o chiuvetă și o toaletă.  

Chinezii plătesc pentru a o viola pe cea mai frumoasă

BBC a intervievat, de asemenea, o femeie kazahă din Xinjiang, care a fost reținută timp de 18 luni în tabără. 

Gulzira Auelkhan povestește că a fost forțată să dezbrace femeile uigure și să le încătușeze, înainte de a le lăsa singure cu bărbați chinezi. 

„Treaba mea era să le scot hainele și să le încătușez, astfel încât să nu se poată mișca. Apoi lăsam femeile în cameră și intra un bărbat, un bărbat chinez de afară sau polițist. Am stat liniștită lângă ușă, iar când bărbatul a părăsit camera am luat-o pe femeie la duș.”, amintește acestea.

Bărbații chinezi „plătesc bani pentru a alege dintre cele  mai frumooase  deținute”. Mai mult, unele dintre femeile care au fost luate din celule, în timpul nopții,  nu au fost niciodată returnate. Cele care au fost aduse înapoi au fost amenințate să nu spună   altora din celulă, ce li s-a întâmplat.

„Nu poți spune nimănui ce s-a întâmplat, doar poți să te întinzi liniștit. Scopul lor este de a-i distruge pe toți”.”susține femeia.

Uigurii sunt un grup minoritar musulman, care ajunge până aproximativ 11 milioane în Xinjiang, în nord-vestul Chinei.

Grupurile pentru drepturile omului spun că guvernul chinez a eliminat treptat libertățile religioase și alte libertăți ale uigurilor, culminând cu un sistem opresiv de supraveghere în masă, detenție, îndoctrinare și chiar sterilizare forțată.

Mai mult de un milion de bărbați și femei au fost reținuți în rețeaua extinsă de tabere, despre care China spune că există pentru „reeducarea” uigurilor și a altor minorități. Procesul „educației” este descris ca „spălarea creierelor, curățarea inimilor, întărirea neprihănirii și eliminarea răului”.

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută