joi, aprilie 15, 2021

Povestea femeilor din taberele de reeducare din China: „Scopul lor este de a-i distruge pe toți”

Femeile din taberele de reeducare  pentru uiguri din China au fost violate în mod sistematic, abuzate sexual și torturate, conform noilor relatări ale deținutelor, citează BBC.

Tursunay Ziawudun, care a fugit din Xinjiang, după ce a petrecut nouă luni în lagărele de reeducare, a declarat că femeile au fost scoase din celule „în fiecare seară” și violate de unul sau mai mulți bărbați chinezi mascați.

Prima ei perioadă de detenție a fost relativ ușoară, cu mâncare decentă și acces la telefonul ei. După o lună, a dezvoltat ulcer gastric și a fost eliberată. Pașaportul soțului ei a fost returnat și el s-a întors în Kazahstan pentru a lucra. 

Pe 9 martie 2018,  Ziawudun a primit o notificare ca să se prezinte la o secție de poliție locală, unde i s-a spus că are nevoie de „mai multă educație”.Astfel, Ziawudun a fost transportată înapoi în taberele de reeducare. 

Tuturor femeilor li s-au confiscat bijuteriile. Cerceii lui Ziawudun au fost smulși, provocându-i sângerarea urechilor și a fost dusă într-o cameră cu un grup de femei. Printre ei se afla și o femeie în vârstă. 

„Au dezbrăcat-o cu totul pe  doamna în vârstă, lăsând-o doar cu lenjeria intimă. A fost atât de jenată încât a încercat să se acopere cu brațele. Am plâns atât de mult uitându-mă la felul în care au tratat-o. „, a relatat femeia.

Ea a povestit că fiecare celulă găzduia 14 femei, cu paturi supraetajate, cu gratii  la ferestre, o chiuvetă și o toaletă.  

Chinezii plătesc pentru a o viola pe cea mai frumoasă

BBC a intervievat, de asemenea, o femeie kazahă din Xinjiang, care a fost reținută timp de 18 luni în tabără. 

Gulzira Auelkhan povestește că a fost forțată să dezbrace femeile uigure și să le încătușeze, înainte de a le lăsa singure cu bărbați chinezi. 

„Treaba mea era să le scot hainele și să le încătușez, astfel încât să nu se poată mișca. Apoi lăsam femeile în cameră și intra un bărbat, un bărbat chinez de afară sau polițist. Am stat liniștită lângă ușă, iar când bărbatul a părăsit camera am luat-o pe femeie la duș.”, amintește acestea.

Bărbații chinezi „plătesc bani pentru a alege dintre cele  mai frumooase  deținute”. Mai mult, unele dintre femeile care au fost luate din celule, în timpul nopții,  nu au fost niciodată returnate. Cele care au fost aduse înapoi au fost amenințate să nu spună   altora din celulă, ce li s-a întâmplat.

„Nu poți spune nimănui ce s-a întâmplat, doar poți să te întinzi liniștit. Scopul lor este de a-i distruge pe toți”.”susține femeia.

Uigurii sunt un grup minoritar musulman, care ajunge până aproximativ 11 milioane în Xinjiang, în nord-vestul Chinei.

Grupurile pentru drepturile omului spun că guvernul chinez a eliminat treptat libertățile religioase și alte libertăți ale uigurilor, culminând cu un sistem opresiv de supraveghere în masă, detenție, îndoctrinare și chiar sterilizare forțată.

Mai mult de un milion de bărbați și femei au fost reținuți în rețeaua extinsă de tabere, despre care China spune că există pentru „reeducarea” uigurilor și a altor minorități. Procesul „educației” este descris ca „spălarea creierelor, curățarea inimilor, întărirea neprihănirii și eliminarea răului”.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.