luni, aprilie 11, 2022

Studiile din Turcia: Vaccinul Sinovac are o eficacitate de 83, 5 %

Cercetătorii turci au declarat, pe 3 martie, că vaccinul COVID-19 dezvoltat de Sinovac Biotech în China are o eficacitate de 83,5% pe baza rezultatelor finale ale studiilor de fază III, în scădere față de 91,25%, în decembrie, conform Hurriyet Daily News.

Rata finală de eficacitate s-a bazat pe 41 de infecții, dintre care 32 au primit un placebo, explică Murat Akova, șeful studiilor de fază III efectuate în Turcia.

Rata se bazează pe participanții care au prezentat cel puțin un simptom al COVID-19 împreună cu un test PCR pozitiv la cel puțin 14 zile după a doua doză de vaccin. Akova a adăugat că vaccinul a prevenit spitalizarea și bolile severe în 100% din cazuri, spunând că cele șase persoane care au fost spitalizate fac parte din grupul placebo.

„Deoarece nu au existat efecte secundare grave [în studiu] … să nu mai vorbim de faptul că acest vaccin este utilizat pe scară largă în țara noastră și nu s-a raportat niciun efect secundar, putem spune confortabil că este sigur”, afirmă Serhat Ünal, membru al Consiliului științific consultativ al guvernului.

Rezultatele finale din Turcia s-au bazat pe 10.216 participanți, dintre care 6.648 au primit vaccinul ca parte a studiului de fază III care a început la jumătatea lunii septembrie.

Bărbații au reprezentat 58% din participanți, toți cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani, că cele două doze au fost administrate la distanță de 14 zile, comparativ cu 28 de zile din lansarea la nivel național.

Turcia a administrat deja 9,32 milioane de doze de CoronaVac în întreaga țară într-o campanie care a început la jumătatea lunii ianuarie. Peste 2 milioane de persoane au primit două doze.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.