duminică, aprilie 18, 2021

Studiile din Turcia: Vaccinul Sinovac are o eficacitate de 83, 5 %

Cercetătorii turci au declarat, pe 3 martie, că vaccinul COVID-19 dezvoltat de Sinovac Biotech în China are o eficacitate de 83,5% pe baza rezultatelor finale ale studiilor de fază III, în scădere față de 91,25%, în decembrie, conform Hurriyet Daily News.

Rata finală de eficacitate s-a bazat pe 41 de infecții, dintre care 32 au primit un placebo, explică Murat Akova, șeful studiilor de fază III efectuate în Turcia.

Rata se bazează pe participanții care au prezentat cel puțin un simptom al COVID-19 împreună cu un test PCR pozitiv la cel puțin 14 zile după a doua doză de vaccin. Akova a adăugat că vaccinul a prevenit spitalizarea și bolile severe în 100% din cazuri, spunând că cele șase persoane care au fost spitalizate fac parte din grupul placebo.

„Deoarece nu au existat efecte secundare grave [în studiu] … să nu mai vorbim de faptul că acest vaccin este utilizat pe scară largă în țara noastră și nu s-a raportat niciun efect secundar, putem spune confortabil că este sigur”, afirmă Serhat Ünal, membru al Consiliului științific consultativ al guvernului.

Rezultatele finale din Turcia s-au bazat pe 10.216 participanți, dintre care 6.648 au primit vaccinul ca parte a studiului de fază III care a început la jumătatea lunii septembrie.

Bărbații au reprezentat 58% din participanți, toți cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani, că cele două doze au fost administrate la distanță de 14 zile, comparativ cu 28 de zile din lansarea la nivel național.

Turcia a administrat deja 9,32 milioane de doze de CoronaVac în întreaga țară într-o campanie care a început la jumătatea lunii ianuarie. Peste 2 milioane de persoane au primit două doze.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.