joi, aprilie 7, 2022

COVID-19: Turcii sunt avertizați să nu viziteze regiunea Mării Negre

Turcii sunt avertizați să nu viziteze regiunea Mării Negre, după ce cazurile COVID-19 au crescut în zonă în urma congreselor provinciale ținute de Partidul de Justiție și Dezvoltare (AKP), conform Duvar English.

Mai multe provincii din Marea Neagră au fost clasificate drept „risc foarte ridicat” de către Ministerul Sănătății din Turcia în cadrul programului de normalizare lansat la câteva săptămâni după ce AKP a organizat mai multe adunări în masă în regiune, pe care mulți le-au numit evenimente „suprasolicitate”.

„Vă recomandăm să nu vizitați regiunea de la  Marea Neagră, în special provinciile care au fost clasate în alertă roșie. Dacă trebuie să mergeți, vă recomandăm să vă întoarceți rapid.Ne-am intensificat într-adevăr eforturile de combatere a virusului în ultima lună. Orașele noastre au fost foarte grav afectate de răspândirea virusului mutant în ultima vreme.”, susține prefectul, Mustafa Masatli.

Provincia nu a avut probleme grave cu COVID-19 până în ultima lună, când a fost organizat congrese AKP, despre care președintele Recep Tayyip Erdoğan se laudă că sunt „pline până la refuz, în ciuda pandemiei”.

Între timp, direcția provincială de sănătate din Trabzon, de la malul Mării Neagre a lansat o campanie de conștientizare care îi descurajează pe localnici să se meargă la înmormântări.

O tradiție în societatea turcă sunt adunările la casa decedatului, astfel, se pot aduna sute de cunoscuți în spații mici.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.