duminică, martie 26, 2023

COVID-19: Turcii sunt avertizați să nu viziteze regiunea Mării Negre

Turcii sunt avertizați să nu viziteze regiunea Mării Negre, după ce cazurile COVID-19 au crescut în zonă în urma congreselor provinciale ținute de Partidul de Justiție și Dezvoltare (AKP), conform Duvar English.

Mai multe provincii din Marea Neagră au fost clasificate drept „risc foarte ridicat” de către Ministerul Sănătății din Turcia în cadrul programului de normalizare lansat la câteva săptămâni după ce AKP a organizat mai multe adunări în masă în regiune, pe care mulți le-au numit evenimente „suprasolicitate”.

„Vă recomandăm să nu vizitați regiunea de la  Marea Neagră, în special provinciile care au fost clasate în alertă roșie. Dacă trebuie să mergeți, vă recomandăm să vă întoarceți rapid.Ne-am intensificat într-adevăr eforturile de combatere a virusului în ultima lună. Orașele noastre au fost foarte grav afectate de răspândirea virusului mutant în ultima vreme.”, susține prefectul, Mustafa Masatli.

Provincia nu a avut probleme grave cu COVID-19 până în ultima lună, când a fost organizat congrese AKP, despre care președintele Recep Tayyip Erdoğan se laudă că sunt „pline până la refuz, în ciuda pandemiei”.

Între timp, direcția provincială de sănătate din Trabzon, de la malul Mării Neagre a lansat o campanie de conștientizare care îi descurajează pe localnici să se meargă la înmormântări.

O tradiție în societatea turcă sunt adunările la casa decedatului, astfel, se pot aduna sute de cunoscuți în spații mici.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.