miercuri, aprilie 14, 2021

COVID-19: Turcii sunt avertizați să nu viziteze regiunea Mării Negre

Turcii sunt avertizați să nu viziteze regiunea Mării Negre, după ce cazurile COVID-19 au crescut în zonă în urma congreselor provinciale ținute de Partidul de Justiție și Dezvoltare (AKP), conform Duvar English.

Mai multe provincii din Marea Neagră au fost clasificate drept „risc foarte ridicat” de către Ministerul Sănătății din Turcia în cadrul programului de normalizare lansat la câteva săptămâni după ce AKP a organizat mai multe adunări în masă în regiune, pe care mulți le-au numit evenimente „suprasolicitate”.

„Vă recomandăm să nu vizitați regiunea de la  Marea Neagră, în special provinciile care au fost clasate în alertă roșie. Dacă trebuie să mergeți, vă recomandăm să vă întoarceți rapid.Ne-am intensificat într-adevăr eforturile de combatere a virusului în ultima lună. Orașele noastre au fost foarte grav afectate de răspândirea virusului mutant în ultima vreme.”, susține prefectul, Mustafa Masatli.

Provincia nu a avut probleme grave cu COVID-19 până în ultima lună, când a fost organizat congrese AKP, despre care președintele Recep Tayyip Erdoğan se laudă că sunt „pline până la refuz, în ciuda pandemiei”.

Între timp, direcția provincială de sănătate din Trabzon, de la malul Mării Neagre a lansat o campanie de conștientizare care îi descurajează pe localnici să se meargă la înmormântări.

O tradiție în societatea turcă sunt adunările la casa decedatului, astfel, se pot aduna sute de cunoscuți în spații mici.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com