miercuri, iulie 24, 2024

Faimosul fotbalist, Merih Demiral, suspendat 2 meciuri după gestul controversat de la meciul cu Austria

Comisia de Disciplină a UEFA a suspendat două meciuri fotbalistului național Merih Demiral, care a făcut semnul lupului cenuși după ce a marcat golul în meciul Austria-Turcia, conform Romanya Haber.

UEFA a făcut declarații despre motivele justificarea penalizării fotbalistului turc, Merih Demiral.

„Nerespectarea principiilor generale de conduită. Încălcarea regulilor de bază ale bunei purtări. Folosirea evenimentelor sportive în scopuri non-sportive și deteriorarea reputației sportului fotbalistic.” , se arată în declarația UEFA.

Demiral nu va putea juca în sferturile de finală împotriva Olandei și în semifinalele dacă Turcia trece turul. Federația Turcă de Fotbal (TFF) a anunțat că va face recurs la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS).

Salutul lupilor gri

Demiral a postat pe X o fotografie cu el, făcând salutul care a dus la un întreg scandal.

„Lupii gri” sunt o organizație ultra-naționalistă, rasistă și violentă. Este considerată cea mai mare mișcare de extremă dreaptă din Germania, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției evaluează că peste 12.000 de persoane sunt adepți ai grupării.

Nici organizația, nici salutul nu sunt interzise în Germania. Prin urmare, nu există nicio infracțiune comisă de Demiral. Însă în Austria și Franța salutul e interzis. Iar UEFA sancționează frecvent simbolurile politice, care sunt adesea considerate „nepotrivite pentru un eveniment sportiv”, de către organul disciplinar.

Demiral a ripostat, spunând că:„Modul în care am sărbătorit are legătură cu identitatea mea turcă”, a declarat la conferința de presă Demiral, care a fost numit jucătorul meciului de către UEFA. 

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.