sâmbătă, martie 23, 2024

Carnea devine inaccesibilă pentru milioane de oameni în Turcia

4 din 10 turci nu își pot permite să aibă carne nici măcar o dată la două zile, conform EuroNews.

Potrivit TurkStat, 39,2% dintre turci au declarat că nu își permit să mănânce carne, pui sau pește o dată la două zile.

Statisticile relevă și alte provocări economice, inclusiv incapacitatea a 58,8% dintre gospodării de a-și permite o vacanță de o săptămână departe de casă, 31,8% pentru a face față cheltuielilor neașteptate, 19,5% pentru a-și încălzi casele în mod adecvat și 64,2% pentru a înlocui mobilierul uzat.

De asemenea, Turcia se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba de alimentație sănătoasă.

Proporția persoanelor din UE, cu 27 de state membre, cărora le este greu să aibă carne, pui sau pește, o dată la două zile a fost de doar 8,3% în 2022.

În Turcia, pe de altă parte, cifra este alarmant de mare: 41,5% din populația nu își poate permite o masă cu aceste proteine ​​o dată la două zile – de peste cinci ori media UE.

România și Bulgaria au cele mai mari rate de persoane care nu își permit carne, pui sau pește o dată la două zile în Europa, la 22,1 la sută, respectiv 21,6 la sută.

Țări precum Irlanda și Cipru au cele mai scăzute rate, de 1,4%, respectiv 1,5%.

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Peste 52.000 de persoane investigate în 4 ani pentru insultarea lui Erdoğan

Doar 1.716 cazuri de insultă au fost depuse în timpul mandatului celor cinci președinți care l-au precedat pe Erdogan

Erdogan l-a felicitat pe Putin pentru victoria electorală. Turcia pregătită să revină „la masa negocierilor cu Ucraina”

Nu este prima dată când Erdogan își oferă serviciile ca mediator în război, încercând să mențină relații de prietenie atât cu Putin, cât și cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky.

Imagini șocante! Detaliile despre scandalul dintre suporterii Fenerbahçe-Trabzonspor

O mulțime de suporteri au invadat terenul de pe stadionul Trabzonspor după fluierul final al meciului pe care Fenerbahçe l-a câștigat cu 3-2.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.