miercuri, iulie 17, 2024

Carnea devine inaccesibilă pentru milioane de oameni în Turcia

4 din 10 turci nu își pot permite să aibă carne nici măcar o dată la două zile, conform EuroNews.

Potrivit TurkStat, 39,2% dintre turci au declarat că nu își permit să mănânce carne, pui sau pește o dată la două zile.

Statisticile relevă și alte provocări economice, inclusiv incapacitatea a 58,8% dintre gospodării de a-și permite o vacanță de o săptămână departe de casă, 31,8% pentru a face față cheltuielilor neașteptate, 19,5% pentru a-și încălzi casele în mod adecvat și 64,2% pentru a înlocui mobilierul uzat.

De asemenea, Turcia se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba de alimentație sănătoasă.

Proporția persoanelor din UE, cu 27 de state membre, cărora le este greu să aibă carne, pui sau pește, o dată la două zile a fost de doar 8,3% în 2022.

În Turcia, pe de altă parte, cifra este alarmant de mare: 41,5% din populația nu își poate permite o masă cu aceste proteine ​​o dată la două zile – de peste cinci ori media UE.

România și Bulgaria au cele mai mari rate de persoane care nu își permit carne, pui sau pește o dată la două zile în Europa, la 22,1 la sută, respectiv 21,6 la sută.

Țări precum Irlanda și Cipru au cele mai scăzute rate, de 1,4%, respectiv 1,5%.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.