luni, iulie 22, 2024

Adana: Poliția a intervenit brutal la un protest: „Torturi în mijlocul străzii.”

Poliția a intervit brutal la un protest al membrii unei fundații religioasă, duminică, în provincia sudică, Adana, conform presei turcești.

Fundației Furkan, ai cărei opt membri sunt arestați în prezent, pentru presupuse legături cu „o organizație teroristă”, urmau să organizeze, pe 20 martie, pe strada Cevat Yurdakul, din Seyhan din Adana, pentru membrii lor arestați.

În videoclipurile și imaginile împărtășite de Fundația Furkan, care au stârnit indignare pe rețelele de socializare, se vede că protestatarii au fost supuși de către polițiști la lovituri, la atacuri cu spray cu piper și gloanțe de cauciuc.

Mai multe persoane au criticat incidentul pe rețelele de socializare, inclusiv politicieni din opoziție.

„Ei lovesc fără milă o persoană care a căzut la pământ!!! Aceste imagini nu pot fi aduse la răspundere în fața legii! Ei adaugă atrocități atrocității lor. Cu siguranță va veni dreptatea în această țară. Süleyman Soylu. Faceți o declarație despre această atrocitate imediat!”, a scris pe contul său de Twitter, deputatul și activistul Omer Faruk Gergelioglu.

„Violența polițienească disproporționată aplicată Fundației Voluntarii Furkan din Adana fără a face diferența între femei și copii este inacceptabilă. Cine a instruit poliția să comită torturi în mijlocul străzii? Cei care au provocat aceste imagini necivilizate trebuie să fie pedepsiți imediat”, a întrebar Ahmet Davutoglu, președintele al partidului IYI, din opoziție.

De unde a început totul?

Alparslan Kuytul, fondatorul Fundației Furkan și lider religios, este faimos pentru criticile dure aduse la adresa guvernului turc. Luna trecută, în urma unui protest, liderul a făcut afirmații despre ministru Soylu, susținând că atât timp cât acesta este la ministru, Turcia va veni un stat polițienesc.

Alparslan Kuytul a postat pe Twitter că intenționează să organizeze o demonstrație și o declarație de presă în semn de protest față de arestarea celor opt membri ai Fundației, dar Biroul Guvernatorului Adana nu a acceptat cererea lor.

„Aceasta este Turcia lui Süleyman Soylu. Nu mai există libertate de opinie sau de exprimare într-o țară în care există Süleyman Soylu. AKP va continua să piardă atâta timp cât Soylu este un ministru”, a susținut Kuytul.

Anul trecut, în luna Ramadan, poliția a intervit și în timpul rugăciunilor la moschee. În următoarele zece zile, credincioși a trebuit să se închisă în locașul de cult pentru a se putea ruga.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.