duminică, decembrie 3, 2023

Adana: Poliția a intervenit brutal la un protest: „Torturi în mijlocul străzii.”

Poliția a intervit brutal la un protest al membrii unei fundații religioasă, duminică, în provincia sudică, Adana, conform presei turcești.

Fundației Furkan, ai cărei opt membri sunt arestați în prezent, pentru presupuse legături cu „o organizație teroristă”, urmau să organizeze, pe 20 martie, pe strada Cevat Yurdakul, din Seyhan din Adana, pentru membrii lor arestați.

În videoclipurile și imaginile împărtășite de Fundația Furkan, care au stârnit indignare pe rețelele de socializare, se vede că protestatarii au fost supuși de către polițiști la lovituri, la atacuri cu spray cu piper și gloanțe de cauciuc.

Mai multe persoane au criticat incidentul pe rețelele de socializare, inclusiv politicieni din opoziție.

„Ei lovesc fără milă o persoană care a căzut la pământ!!! Aceste imagini nu pot fi aduse la răspundere în fața legii! Ei adaugă atrocități atrocității lor. Cu siguranță va veni dreptatea în această țară. Süleyman Soylu. Faceți o declarație despre această atrocitate imediat!”, a scris pe contul său de Twitter, deputatul și activistul Omer Faruk Gergelioglu.

„Violența polițienească disproporționată aplicată Fundației Voluntarii Furkan din Adana fără a face diferența între femei și copii este inacceptabilă. Cine a instruit poliția să comită torturi în mijlocul străzii? Cei care au provocat aceste imagini necivilizate trebuie să fie pedepsiți imediat”, a întrebar Ahmet Davutoglu, președintele al partidului IYI, din opoziție.

De unde a început totul?

Alparslan Kuytul, fondatorul Fundației Furkan și lider religios, este faimos pentru criticile dure aduse la adresa guvernului turc. Luna trecută, în urma unui protest, liderul a făcut afirmații despre ministru Soylu, susținând că atât timp cât acesta este la ministru, Turcia va veni un stat polițienesc.

Alparslan Kuytul a postat pe Twitter că intenționează să organizeze o demonstrație și o declarație de presă în semn de protest față de arestarea celor opt membri ai Fundației, dar Biroul Guvernatorului Adana nu a acceptat cererea lor.

„Aceasta este Turcia lui Süleyman Soylu. Nu mai există libertate de opinie sau de exprimare într-o țară în care există Süleyman Soylu. AKP va continua să piardă atâta timp cât Soylu este un ministru”, a susținut Kuytul.

Anul trecut, în luna Ramadan, poliția a intervit și în timpul rugăciunilor la moschee. În următoarele zece zile, credincioși a trebuit să se închisă în locașul de cult pentru a se putea ruga.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade