miercuri, mai 1, 2024

Sondaje: Diferența dintre Kılıçdaroğlu și Erdoğan este de 5,6 puncte

Ultimele sondaje indică o diferență de 5,6 puncte între președinte tur, Recep Tayyip Erdogan și liderul opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, conform Gazete Duvar.

49,3% din voturi merg către candidatul la președinția a principalului bloc al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a primit doar 43,7%, conform sondajului realizat de KONDA Research Company, efectuat față în față cu 3.480 de persoane din 35 de provincii.

Pe de altă parte, 4,8% au spus că vor vota pentru candidatul de extremă-dreapta ATA Alliance, Sinan Ogan, în timp ce 2,2% au spus că liderul Partidului Homeland, Muharrem İnce,

Sondaj efectuat înainte de retragere

Acest sondaj a fost realizat înainte ca İnce să se retragă din cursa prezidențială pe 11 mai. Majoritatea susținătorilor săi sunt așteptați să voteze pe Kemal Kılıçdaroğlu dacă vor merge la vot.

Sondajul a fost realizat și înainte de atacul fizic împotriva candidatului la vicepreședinție al Alianței Națiunilor și mitingul primarului din Istanbul, Ekrem İmamoğlu de la Erzurum, din 7 mai.

După repartizarea proporțională a 11,5% alegători și 2,2% alegători care au declarat că nu vor vota la alegerile parlamentare, Alianța Populară aflată la guvernare a primit 44%, Alianța Națiunii a lui Kılıçdaroğlu a primit 39,9% și Alianța Muncii și Libertății 12,3%.

2018: Erdogan a fost ales cu 53,4 la sută

La alegerile prezidențiale din 24 iunie 2018, candidatul Alianței Populare, Erdoğan a fost ales președinte în primul tur cu 52,4% din voturi. Candidatul İnce au primit 30,8 la sută din voturi, Selahattin Demirtaș 8,3 la sută, Meral Akşener 7,4 la sută și Temel Karamollaoğlu 0,9 la sută.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.