joi, iulie 25, 2024

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Numărul medicilor din Turcia care au ales să plece în străinătate pentru oportunități de muncă și condiții de muncă mai bune a ajuns la 15.000, conform Turkish Minutes.

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Potrivit lui Çömez, cel puțin 15.000 de medici au părăsit Turcia până acum, iar acest lucru va continua atâta timp cât profesioniștilor din domeniul sănătății din țară nu li se acordă respectul, drepturile personale și valoarea pe care le merită.

Acesta a subliniat că visul majorității studenților de la medicină din Turcia este să plece în străinătate și să își continue profesia acolo.

Violența fizică și verbală

Din ce în ce mai mulți medici se mută în străinătate din cauza condițiilor proaste de muncă și a actelor de violență din Turcia.

Profesioniștii medicali care își imaginează viitorul în Europa, Canada, SUA, Emiratele Arabe Unite sau Qatar includ nu numai medici care lucrează pentru spitale de stat sau universitare, ci și medici care desfășoară activități independente.

„Am lucrat timp de 11 ani în secția de chirurgie generală și de urgență a unui spital universitar din Marea Britanie. Nu am fost martor la nicio violență verbală sau fizică [față de medici]. … Cu toate acestea, nu trece o zi fără un atac asupra unui lucrător sanitar din Turcia. Am ridicat în mod repetat această problemă, dar nu au fost luate măsuri eficiente”, spune Çömez.

Întrebat despre cerințele pentru ca medicii turci să continue o carieră medicală în Uniunea Europeană sau în Statele Unite, Çömez a spus că trebuie să treacă examenul de limbă relevant pentru acreditare pe lângă examenele medicale scrise și orale și să îndeplinească condiția de a absolvi o universitate recunoscută de UE sau SUA.

„Salariul meu anual în Marea Britanie era de 120.000 de lire sterline. După taxe, aș primi 7.000 GBP (294.000 de lire) pe lună. În Germania, un medic câștigă cel puțin 4.000 de euro (140.000 de lire) pe lună”, spune Çömez.

Erdogan critică medicii

Erdoğan a supărat comunitatea medicală când, în martie 2022, a condamnat un număr tot mai mare de medici turci care aleg să se mute în sectorul privat sau să plece în străinătate pentru oportunități mai bune de angajare, spunând că sunt liberi să plece și că Turcia va găsi modalități de a compensa pierderea lor.

După ce s-a confruntat cu o reacție furioasă din partea comunității medicale, dintre care mii de membri au ieșit în stradă cu ocazia Zilei Medicinei, marcată în fiecare 14 martie în Turcia, Erdoğan a lăudat ulterior eforturile medicilor, în special în timpul pandemiei, și a spus: „Turcia are întotdeauna nevoie de medicii săi și le este îndatorat.”

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,