marți, iulie 23, 2024

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

Cel puțin 550 de pelerini au murit din cauza temperaturilor de peste 50 de grade, conform The Guardian.

Cel puțin 323 dintre cei care au murit au fost egipteni, cei mai mulți dintre ei cedând în urma unor boli legate de căldură, au declarat pentru AFP doi diplomați arabi.

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Cel puțin 60 de iordanieni au murit, în creștere față de un număr oficial de 41 dat marți de Amman.

Diplomații au spus că totalul de la morga din Al-Muaisem, a fost de 550.

Autoritățile saudite au raportat că au tratat peste 2.000 de pelerini care suferă de stres termic, dar nu au actualizat această cifră de duminică și nu au furnizat informații despre decese.

Anul trecut, cel puțin 240 de pelerini au fost raportați morți de diverse țări, majoritatea indonezieni.

Hajj-ul este unul dintre cei cinci piloni ai islamului și toți musulmanii care au mijloacele au obligația de a-l îndeplini cel puțin o dată.

Temperaturile au atins, luni, 51,8 de grade la Marea Moschee din Mecca, a anunţat Centrul Naţional de Meteorologie din Arabia Saudită.

Aproximativ 1,8 milioane de pelerini au participat la hajj în acest an, dintre care 1,6 milioane din străinătate, potrivit autorităților saudite.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.