joi, iulie 25, 2024

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunțat numărul victimelor incendiilor din Köksalan și satul Yazçiçi, din Diyarbakır și satele Yücebağ și Yetkinler, din Mardin, subliniind că cinci persoane se află în terapie intensivă.

Incendiile sunt situate între oraşele Diyarbakir şi Mardin, în apropiere de graniţa cu Siria.

Potrivit ministrului, flăcările au fost aduse sub control în timpul nopţii, dar vineri ”eforturile de răcire continuă” asupra solului pârjolit.

Şapte echipe de intervenţie şi 35 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului, a precizat Koca.

Focul a izbucnit joi seară, din cauza incendierii unor mirişti într-o zonă situată la circa 30 de kilometri sud de Diyarbakir, unde termometrul a urcat în ultimele zile la peste 40 de grade Celsius în timpul zilei.

Flăcările s-au propagat rapid purtate de vânt şi au cuprins cinci localităţi.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.