vineri, decembrie 2, 2022

Turcia și Germania și-au convocat ambasadorii, după decizia în cazul Kavala

Turcia a condamnat convocarea de către Germania a ambasadorului său, pe 29 aprilie, și l-a chemat la discuții pe ambasadorul Berlinului de la Ankara, pe fondul unei discute în cazul filantropului turc, Osman Kavala.

Ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdağ, a declarat că Germania a călcat în picioare justiția de multe ori în trecut și a spus că ar trebui să acționeze în conformitate cu dreptul internațional.

Ambasadorul Germaniei de la Ankara, Jurdgen Schulz, a fost de asemenea chemat la Ministerul de Externe al Turciei, au declarat surse diplomatice turce, adăugând că i s-a spus că Ankara a respins încercările de a interveni în justiția sau în politica sa.

„Ambasadorului Schulz i s-a spus că condamnăm citarea ambasadorului nostru la Berlin pentru un caz din țara noastră, într-o manieră care încalcă normele diplomatice, și politizarea cazului în cauză”,arată sursele.

Schulz, care a fost convocat de ministrul adjunct de externe al Turciei, Faruk Kaymakcı, i s-a mai spus că „decizia de condamnare a justiției independente turce nu poate fi pusă la îndoială” și i s-a „amintit principiul nemixtiunii în treburile interne”.

Cazul Kavala, motiv de conflict între Turcia și occident

Criticii și partidele de opoziție spun că instanțele turcești sunt sub influența președintelui Recep Tayyip Erdogan. Guvernul de la conducere neagă afirmațiile.

În acest an, organul de supraveghere al drepturilor Consiliului Europei a trimis cazul lui Kavala, Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a stabili dacă Turcia nu și-a îndeplinit obligația de a pune în aplicare o hotărâre anterioară a CEDO, în urmă cu mai bine de doi ani, de a-l elibera imediat.

În octombrie anul trecut, Erdoğan a amenințat că îi va expulza pe ambasadorii a 10 țări, printre care Statele Unite, Germania și Franța, după ce aceștia au pus presiuni pentru respectarea deciziei CEDO.

Kavala a fost condamnat la închisoare cu agravare pe viață după ce a fost condamnat pentru încercarea de a răsturna guvernul prin finanțarea protestelor, într-un caz despre care instanța supremă a Europei și puterile occidentale spun că este motivat politic.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.